Zagrebačka policija sutra u akciji: Provjerite koga će sve provjeravati

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2022. u 11:15
Foto: Hrvoje Jelavic/pixsell

Naime, kako su priopćili u utorak, 29. studenoga na područjue Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno-represivna akcija.

Zagrebačka policija provest će još jednu preventivnu akciju u prometu, usmjerenu prvenstveno na zaštitu pješaka kao najranjiviju skupinu u prometu. Naime, kako su priopćili u utorak, 29. studenoga na područjue Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno-represivna akcija ‘Zaštita pješaka’.

Cilj je smanjenje broja prometnih nesreća i broja stradalih osoba, a posebice pješaka kao najranjivije skupine u prometu. “Akcija je usmjerena na prekršaje vozača (čl. 133. – 135. Zakona o sigurnosti prometa na cestama) te ih pozivamo da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima.

Ujedno, osim na vozače usmjerena je i na pješake koji kolnik prelaze izvan mjesta obilježenog za prelazak gdje oni ne postoje kao takvi”, napominju u policiji. Pješake pozivaju da kolnik prelaze samo na za to obilježenim mjestima i poštuju zeleno svjetlo na semaforu.

Komentirajte prvi

New Report

Close