Zagrebačka policija prodaje automobile i motocikle: Motocikl za 90, a BMW za manje od 1500 kuna

Autor: Poslovni.hr , 06. prosinac 2019. u 10:00
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Vozila se mogu razgledati 12. i 13. prosinca 2019. od 9 do 14 sati i 14.12.2019. od 10 do 13 sati

Policijska uprava zagrebačka objavila je javni poziv o prodaji motornih vozila putem javnog nadmetanja, koje počinje u Jastrebarskom na adresi Ulica Zrinskih i Frankopana b.b., dana 20. 12. 2019. s početkom u 10 sati.

Želite kupiti auto od Sabora, policije ili ministarstva za 'siću'? Audi A4 za 1500, a Passat za 3000 eura

Vozila se mogu razgledati 12. i 13. 12. 2019.  od 9 do 14 sati i 14. 12. 2019. u vremenu od 10 do 13 sati u Jastrebarskom, n adresi Ulica Zrinskih i Frankopana bb. Prodaja se odvija na način da vozilo ide onome tko ponudi najviše. Rok za plaćanje je najkasnije tri dana od dana preuzimanja računa za plaćanje. 

U slučaju prekoračenja navedenog roka kupac gubi pravo na povrat jamčevine. Kupac je dužan kupljeno vozilo preuzeti u roku od tri dana od dana plaćanja računa te prilikom preuzimanja vozila dostaviti na uvid potvrdu o izvršenom plaćanju računa.

Vozila koja se prodaju su za dijelove. Bez prava na registraciju prodaju se niže navedena motorna vozila. Zanimljivost je da se već za početnih 90 kuna prodaje motocikl Honda NES 125 iz 2000. godine, dok se BMW serija 3 Model 320d  iz 1999. može kupiti za početnih 1310 kuna.

Komentari (4)
Pogledajte sve


btw… niste naglasili da se ništa od ovoga ne može registrirati. Kao promaklo vam je? Slučajno?

Ako se ovo na mene odnosi ; Zar to nije napisano u članku ?

Cilj posta je upozoriti na sudsku praksu i “sitna slova”, odnosno zaštiti imovinu potencijalnog kupca u slučaju E-dražbe.

btw… niste naglasili da se ništa od ovoga ne može registrirati. Kao promaklo vam je? Slučajno?

Vozila su neispitana, moguće neispravna i bez svih djelova te se sama prodaja vrši na načelu viđeno-kupljeno što zakonski isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi. “Neispitana” je najbitniji termin, jer on isključuje primjenu Zakona o obveznim odnosima, odnosno zakonsku rupu u načelu viđeno-kupljeno kao što je primjer u nastavku :

Broj presude: Gž-1336/16-2, od 21. rujna 2016.
Predmet: Odredba kupoprodajnog ugovora o isključenju odgovornosti za materijalne nedostatke stvari ništetna je ako je nedostatak bio poznat prodavatelju, a on o njemu nije obavijestio kupca.
Tužitelj je pravodobno i uredno obavijestio tuženika o uočenim nedostacima pismenim zahtjevom koji je tuženik zaprimio 7. prosinca 2010. godine te je od njega zatražio otklanjanje nedostataka, na koji zahtjev tuženik nije odgovorio u roku od 14 dana, nakon kojeg roka je tužitelj sam o svom trošku popravio vozilo, čime je postupio prema odredbi čl. 410. ZOO-a, slijedom čega je ovlašten od tuženika potraživati utužene iznose s osnove popravka vozila.

Ako niste spremni uložiti nekoliko dana u istraživanje svakog pojedinog automobila i još dodatno vrijeme za razgledavanje odabranih vozila, imate jako male šanse za kupnju automobila ispod tržišne cijene, a pogotovo ispravnog vozila uopće.

Zašto vam vaš interes, odnosno vaš novac nije bitan, neznam…

Zašto nema mogućnost elektroničke licitacije,već samo zagrepčani. Ili mislite da će dubrovčanin putovati 400 km samo da pogleda aute? Ako su auta od sabora i ministarstava valjda su kupljeni novcem svih,a ne samo zagrepčana?

New Report

Close