Zagrebačka policija najavila novu veliku akciju: Na ovu skupinu vozača obratiti će posebnu pozornost

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2018. u 09:57
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Mole vozače da se pridržavaju prometnih propisa.

Zagrebačka policija najavila je da u srijedu provodi akciju nadzora vozača mopeda i motocikala s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja, a posebnu pozornost obratit će na prekršaja biciklista, kao što su vožnja po nogostupu, nekorištenje zaštitne kacige, nepropisna brzina, upravljanje prije stjecanja prava i sl.

Na stranici Policijske uprave zagrebačke objavljeno je da će policijski službenici posebnu pozornost obratiti na sankcioniranje prekršaja biciklista. To su primjerice vožnja po nogostupu, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru, nekorištenje ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala u prometu tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti i sl.

Sankcionirat će prekršaje motociklista i mopedista kao što su nepropisna brzina, nekorištenje zaštitne kacige, istek važenja prometne dozvole, neregistriranje vozila, upravljanje prije stjecanja prava, bez kategorije, neisticanje ili nepropisno isticanje registarskih pločica, tehnička neispravnost i drugo.

Također, sankcionirat će se vožnja i parkiranje po biciklističkim površinama drugih skupina vozila – kretanje motocikala po biciklističkim trakama, i drugi prekršaji koji ugrožavaju promet i sigurnost biciklista, najavljeno je iz policije.

Komentirajte prvi

New Report

Close