Zagreb Veliku Gospu proglasio sajamskim danom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. kolovoz 2023. u 11:22
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

To su ranije učinili i sajamske dane proglasili: Pula, Umag, Hvar, Labin, Novalja, Supetar, Bol, Sutivan, Jelsa, Stari Grad, Baška, Podgora, Pirovac i brojni drugi.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je, povodom blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza, taj dan proglasio sajamskim danom, kako bi se  omogućila tradicionalna prigodna prodaja na štandovima i kioscima, kao sastavni dio slavlja u Remetama, Stenjevcu i drugim dijelovima Zagreba.

Odluka je donesena na prijedlog Društva obrtnika Grada Zagreba, a kao vid pomoći obrtnicima od kojih su mnogi samozaposleni, priopćili su u petak iz zagrebačke Gradske uprave.

Među prvima to je, zbog promidžbeno-turističkih aktivnosti, učinio gradonačelnik Ivica Puljak te je svaku nedjelju do kraja rujna, kao i blagdan Velike Gospe, proglasio sajamskim danima, pa će zahvaljujući tome dio trgovaca u Splitu moći raditi unatoč zabrani rada nedjeljom i blagdanima.

To su ranije učinili i sajamske dane proglasili: Pula, Umag, Hvar, Labin, Novalja, Supetar, Bol, Sutivan, Jelsa, Stari Grad, Baška, Podgora, Pirovac i brojni drugi, među kojima ima i onih gdje je na vlasti HDZ kao što je Crikvenica.

Uz Grad Zagreb, danas im se pridružio i Grad Varaždin.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj proglasio je 15., 20. i 27. kolovoza danima javnih manifestacija te će kioscima, štandovima i sličnim mjestima biti odobrena prigodna prodaja od 8 do 24 sata.

Komentirajte prvi

New Report

Close