Zagreb uvodi novu vrstu besplatnog prijevoza. Objasnili tko će ga moći koristiti

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2024. u 10:35
Foto: Grad Zagreb

Naziv Fulir izabran je u čast nezaboravnog lika iz najzagrebačkijeg filma Tko pjeva, zlo ne misli, a koncept je inspiriran uspješnim modelom Kavalira u Ljubljani.

Grad Zagreb pokreće pilot-uslugu besplatnog javnog prijevoza u pješačkoj zoni u središta grada. Prijevoz malim električnim vozilima Fulir bit će dostupan od subote, 15. lipnja, omogućujući građanima i turistima ekološki prihvatljiv način kretanja, navode iz Grada.

“Fulir je više od usluge prijevoza. To je korak prema održivijem, pristupačnijem i srdačnijem Zagrebu koji će mnogima olakšati svakodnevicu i poboljšati kvalitetu života u centru”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević, objasnivši da je usluga prvenstveno namijenjena starijim osobama, teže pokretnima i osobama s invaliditetom, ali će biti dostupna i ostalim građanima i turistima.

Mali električni automobili kapaciteta 5 putnika plus vozač bit će dostupni od 8 do 20 sati vikendom i praznicima sve do kraja listopada. Usluga je besplatna i može se naručiti telefonom na brojeve 091/1111-425 i 091/1111-426. Vozači će sami odgovarati na pozive i dogovarati lokacije i rute. 

Naziv Fulir izabran je u čast nezaboravnog lika iz najzagrebačkijeg filma Tko pjeva, zlo ne misli, a koncept je inspiriran uspješnim modelom Kavalira u Ljubljani. Uslugu prijevoza će pružati Zagrebački električni tramvaj d.o.o. 

Komentirajte prvi

New Report

Close