Zagreb kupuje 20 rabljenih tramvaja

Autor: Poslovni dnevnik , 26. lipanj 2023. u 06:32
Foto: SLAVKO MIDŽOR/PIXSELL

Vrijednost procijenjena na 2,7 milijuna eura (bez PDV-a).

Grad Zagreb je raspisao međunarodni javni natječaj za nabavu 11 rabljenih tramvaja čija je vrijednost procijenjena na 2,7 milijuna eura (bez PDV-a), a predviđeni rok isporuke je od listopada 2023. do prosinca 2024.

U zagrebačkoj Gradskoj upravi napominju da su desetljećima zanemarivane investicije u javni prijevoz u Zagrebu, pa je uz kupnju 20 novih tramvaja čija se isporuka očekuje tijekom 2025., ZET-u nužna i nabavka rabljenih tramvaja kako bi se vozni red održao pouzdanim do dolaska tih 20 novih tramvaja.

“Zbog činjenice da zagrebačkim ulicama svakodnevno prometuju tramvaji stari gotovo 50 godina, čije je održavanje, kao i nabava rezervnih dijelova, iznimno zahtjevna, Grad Zagreb, koji sada osigurava velike investicije u kupnju novih tramvaja, istovremeno ulaže i u nabavu rabljenih tramvaja”, ističu iz Gradske uprave.

Napominju da je riječ o uobičajenoj praksi i kod drugih gradova i prijevoznika, čiji je cilj zamjena dijela dotrajalog voznog parka najstarije generacije, kako bi se osigurala čim kvalitetnija usluga javnog gradskog prijevoza. Podsjetili su kako je prije desetak dana potpisan Ugovor o isporuci 20 niskopodnih tramvaja za ZET.

Komentirajte prvi

New Report

Close