Zagreb prekinuo cijepljenje preko platforme, objavljen plan cijepljenja za iduće tjedne

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2021. u 11:18
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Točno je, cijepi se isključivo one koji su se prijavili preko svojih obiteljskih liječnika. Preko platforme Cijepise više uopće ne cijepimo”, rekao je jutros Šostar. 

Kako je Indexu potvrdio Zvonimir Šostar, šef Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar, cijepljenje preko sustava Cijepise prekinuo je Grad Zagreb i ne namjeravaju ga nastaviti.

“Točno je, cijepi se isključivo one koji su se prijavili preko svojih obiteljskih liječnika. Preko platforme Cijepise više uopće ne cijepimo”, rekao je jutros Šostar.

Pojasnio je i razloge za takvu odluku.

“Kad smo imali sastanak s informatičarima, pitali smo ih radi li igdje platforma, u ijednoj županiji. Odgovor je bio da ne radi. Onda smo se odlučili potpuno za model da zapravo domovi zdravlja cijepe, a da mi budemo koordinatori i logistika. Naručuju obiteljski liječnici, a naručivanje ide preko Ceziha. Ti pozivi su uspješni i to izvanredno funkcionira, odaziv je jako velik”, rekao je Šostar.

Šostar je otkrio i da u idućem razdoblju uopće ne planiraju cijepiti preko platforme Cijepise.

“Mi nastavljamo ovako kako smo do sada, preko liječnika obiteljske medicine. Nećemo ići preko Cijepise do daljnjega”, rekao je.

Upozorio je na veliki tehnički problem, koji je jedan od ključnih razloga zašto su odustali od platforme.

“Platforma sada prikazuje samo inicijale, to nam stvara velike probleme. Vi ne možete provjeriti cijepni status preko inicijala, moramo raditi provjere, što iziskuje dodatno vrijeme”, kaže Šostar.

Pitali smo ga je li razlog za prekid korištenja platforme i loš odaziv preko Cijepise.

“Odaziv nije dobar, ma kakvi. Odaziv preko Cijepise je bio loš”, kaže,

Šostar otkrio planove za cijepljenje u Zagrebu u tjednima pred nama

No zato je Šostar iznio planove za cijepljenje u Zagrebu u tjednima pred nama.

“Još sljedeći tjedan planiramo cijepiti kao i ovaj tjedan, što znači da ponedjeljkom ujutro i petkom popodne nema cijepljenja. Glavni razlog je to što još uvijek nemamo dovoljno cjepiva da bismo cijepili više sati. No onaj tjedan nakon sljedećeg planiramo cijepiti i u ponedjeljak ujutro i u petak navečer, ali i u subotu, barem ujutro. Od tog tjedna računamo da ćemo dnevno procijepiti oko 6500 ljudi. Novost je i da uvodimo tri dodatna tima na Velesajmu. U ponedjeljak i utorak cijepimo AstraZenecom, a budući da bi nam u ponedjeljak trebalo doći 18.000 doza Pfizera, to bi nam trebalo biti dovoljno da u srijedu, četvrtak i petak cijepimo Pfizerom. Moramo samo vidjeti koliko od toga otpada na druge doze onih koji su u prvoj dozi već cijepljeni Pfizerom. Idućeg tjedna trebalo bi nam stići i 3500 doza Moderne i 1350 doza Johnson & Johnsona”, rekao je Šostar za Index. 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close