Zagreb: Od danas na pogreb samo uz covid potvrde

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. studeni 2021. u 15:14
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Odluka Stožera civilne zaštite odnosi se na sve partnere koji ispostavljaju robu i usluge Podružnici Gradskih groblja, odnosno na sve svećenike, glazbenike, cvjećare i fotografe.

Udruga Posmrtna pripomoć izvijestila je u utorak građane koji se spremaju na pogreb da od danas na zagrebačkim Gradskim grobljima vrijede nova pravila po kojima se u prostorije Gradskih groblja može ući isključivo uz predočenje covid potvrde.

Odluka Stožera civilne zaštite odnosi se na sve partnere koji ispostavljaju robu i usluge Podružnici Gradskih groblja, odnosno na sve svećenike, glazbenike, cvjećare i fotografe, koji bez valjane potvrde neće moći pristupiti odarnicama, mrtvačnicama i radnim prostorijama Gradskih groblja, a isto pravilo vrijedi i za posjetitelje, napominje udruga.

Prema odluci Stožera ograničen je i broj osoba na 50 u zatvorenom prostoru pa sukladno tomu pogrebu u velikoj i maloj dvorani Krematorija može prisustvovati najviše 50 posjetitelja, također uz predočenje covid potvrde.

Obitelj preminulih može boraviti u odarnicama, ako imaju potvrde, a sućut valja izražavati bez kontakta i bez pristupa odru, napominje Posmrtna pripomoć.

Komentirajte prvi

New Report

Close