Zagreb ne odustaje od Termi u Blatu

Autor: Marija Brnić , 02. siječanj 2015. u 10:15
Sandra Švaljek/G.S./PIXSELL

Grad u natječaju navodi kako je osigurao preduvjete za realizaciju investicije kroz donošenje prostornog plana uređenja grada.

Jedan od velikih, strateških investicijskih projekata od kojih ni u krizi Grad Zagreb ne odustaje jest gradnja kompleksa Termalnog kupališta u Blatu na području zapadno od Sveučilišne bolnice.

U Elektroničkom oglasniku javne nabave jučer je otvoreno natjecanje za izradu studije izvodljivosti Termi. Riječ je o aranžmanu procijenjenom na 1,9 milijuna kuna bez PDV-a, a natjecatelji zagrebačkim vlastima trebaju dati prvu konceptualnu i ekonomsku definiciju novog turističkog infrastrukturnog projekta. Ta će studija, kako se navodi u dokumentaciji, biti temelj u općoj procjeni izvodljivosti i središnji element u odlučivanju o pokretanju gradnje Termi, o čemu se u Zagrebu godinama govori.

Kandidati za izradu studije trebaju imati pravnu i financijsku sposobnost, dokazati čiste račune prema državi, a moraju imati i tehničku i stručnu utemeljenost, te reference u sličnim poslovima. Konkretno, traži se da imaju potvrde o zadovoljavajućem izvršenju tri ugovora iz područja razvoja wellness turizma baziranog na geotermalnim izvorima koji su obavljeni za naručitelje iz različitih zemalja Europe, a od kojih se barem dvije potvrde odnose na izradu studije izvodljivosti termi s financijskom, ekonomskom i analizom troškova. Grad u natječaju navodi kako je osigurao preduvjete za realizaciju investicije kroz donošenje prostornog plana uređenja grada i generalni urbanistički plan, te rješavanje imovinsko pravnih odnosa.

Projekt Termi bi se realizirao na prostoru od 27,8 hektara, a pomoć kroz studiju trebala bi obuhvatiti pet područja – izradu osnovnih informacija o projektu koji uključuju makro i mikro lokaciju, analizu kupovne moći i turističkog prometa. Drugo područje studije je analiza ciljnog tržišta, konkurencije, procjena prometa i slično, a potom se traži prvi projektni koncept, te ekonomski aspekt i procjena investicije, te prijedlog modela financiranja, a nakon toga i procjene budućeg razvoja projekta. Natječaj za izradu studije otvoren je do 9. veljače. 

Komentari (6)
Pogledajte sve

Cigani još dan danas naplaćuju odvoz smeća i komunalnu naknadu po m2 kao da beton radi smeće.
treba odjebat 50 posto viška uhljeba pa će cijene biti normalne.

Pustimo sada terme zagreb.

Što je sa AQUA parkom na Bundeku i bazenom na Sveticama koja je obećala ova Vlast zajedno s Bandićem.

Pa zato su dobili izbore, a koliko se sjećam gradonačelnik je obećao i SKAJT park za skejtere.

Jeftinije karte za ZET i manje cijene komunalnih usluga.

Zbog čega ova vlast ne ispunjava predizborna obećanja?

O smeću i sljemenskoj žičari da ne govorim.
Vodovod, kanalizacija u Zagrebu, što je to.

Sramota! i Lažljivci.


Hoće li kći bivšeg predsjednika Mesića i dalje tamo trošiti naše milione ?

za nju se toplina budućih termi, već nekoliko godina prenosi i osjeća na njenom računu(cca 20 000) za nešto što uopće ne postoji, možete misliti koliki će to biti “toplinski udar”, ako to jednoga dana stvarno proradi

Hoće li kći bivšeg predsjednika Mesića i dalje tamo trošiti naše milione ?

New Report

Close