Zagreb na ljeto čekaju veliki radovi: Ceste će se raskopati na 20 frekventnih lokacija

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2024. u 09:32
Foto: Sandra Šimunović/pixsell

U srpnju će radovi doći i do zapadnog dijela grada, točnije na Aleju grada Bolonje od Prigornice do Škorpikove.

Ovog ljeta će se prema već ustaljenom običaju u Zagrebu ponovno raditi na dionicama frekventnih prometnica. Već se počelo, točnije, a u nastavku lipnja pa potom tijekom srpnja i kolovoza sve do rujna kopat će se po cestama kao i ranijih godina, jer je u tom razdoblju u gradu najmanje ljudi, a visoke temperature pogoduju postavljanju asfalta.

Na listi i Samoborska

Grad je nadležan za 2589 kilometara prometnica, a tijekom ljetnih praznika održavaju se nerazvrstane ceste I. reda. Njih je u metropoli pak 706 kilometara, a u pravilu je riječ o najopterećenijim prometnicama pa se na njima može raditi jedino kad su manje gužve. Ove je godine u proračunu za uređenje i asfaltiranje osigurano 6,3 milijuna eura, piše Večernji list.

U lipnju se planiraju tri veća zahvata, a među njima je i uređenje Avenije Gojka Šuška, koje je počelo jučer. Točnije, njezina zapadnog kolnika u duljini od 800 metara od ZET-ova okretišta do Ulice Rudolfa Kolaka, a radit će se do 3. srpnja. Počelo se kopati i u četvrti Brezovica, i to zbog uređenja Grančarske ceste od Hudobičke do IV. odvojka, u duljini od oko kilometar i pol, za što će biti izdvojeno 300 tisuća eura, a radovi će trajati do 29. lipnja.

Ovoga će se mjeseca za 175 tisuća eura asfaltirati i sjeverni trak obližnje Prigradske na potezu od Brezovičke do Ulice dr. Luje Naletilića, u duljini od otprilike jednog kilometra. U lipnju bi usto trebala početi, a u srpnju završiti veća akcija asfaltiranja na Zagrebačkoj cesti u Sesvetama. Gužve bi mogle nastati na prilazu naselju jer će se zatvoriti južni kolnik radi asfaltiranja od novog spoja s produženom Branimirovom do Ulice Ljudevita Posavskog. Novi će se asfalt pak postaviti na devet tisuća četvornih metara ceste, što će stajati 850.000 eura.

U srpnju će radovi doći i do zapadnog dijela grada, točnije na Aleju grada Bolonje od Prigornice do Škorpikove. Uređivat će se južni kolnik, a promet odvijati po sjevernom na potezu od Gajnica prema Vrapču, odnosno do podvožnjaka Škorpikove. Kopanja neće biti pošteđen ni Novi Zagreb jer nakon što je lani Avenija Većeslava Holjevca dobila novi asfalt od Doma zdravlja u Sigetu preko naselja Podbrežje do Sloboštine, slijedi ostatak radova. Uredit će se potez od Nežićeve do Ulice Savezne Republike Njemačke, odnosno nadvožnjaka Buzin. Uzrokovat će to gužve, ali i izmjene u javnom prijevozu, budući da će se dionica u potpunosti zatvoriti.

Komentirajte prvi

New Report

Close