Zagreb je prvi europski grad na kopnu povezan hidroavionom s otokom

Autor: Poslovni.hr , 06. listopad 2014. u 18:10
Press foto

Današnjim dočekom inauguracijskog leta Rab – Zagreb, zrakoplovnog prijevoznika European Coastal Airlines (ECA) u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ), Zagreb je postao prvi grad u Europi koji je hidroavionom povezan s otokom.

Današnjim dočekom inauguracijskog leta Rab – Zagreb, zrakoplovnog prijevoznika European Coastal Airlines (ECA) u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ), Zagreb je postao prvi grad u Europi koji je hidroavionom povezan s otokom. ECA će dnevno letjeti na ruti Split – Rab – Zagreb, a dočeku je prisustvovao i zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Zdenko Antešić, pripćeno je iz MZLZ-a.

Domaćin događanja, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, Bruno Mazurkiewicz izrazio je zadovoljstvo ovom poslovnom suradnjom: „Izuzetna nam je čast što je Međunarodna zračna luka Zagreb prva kopnena zračna luka u Europi povezana hidroavionom s otokom. Drago mi je što mogu pozdraviti predstavnike tvrtke ECA te vjerujem u uspješnu suradnju u budućnosti i otvaranje novih destinacija.“

Mazurkiewicz je istaknuo i pozitivne rezultate koje Međunarodna zračna luka Zagreb bilježi u ljetnom redu letenja pa je tako nakon rekordnog kolovoza, pozitivan trend rasta nastavljen i u rujnu, kad zagrebačka zračna luka bilježi rast broja putnika od 6.98 posto.

Po slijetanju hidroaviona u Međunarodnu zračnu luku Zagreb i tradicionalnog videnog pozdrava, tvrtku ECA te spomenutu liniju predstavio je Klaus Dieter Martin, izvršni direktor tvrtke.

„Priprema za realizaciju ovog projekta trajala je 14 godina. Ovom prilikom zahvaljujem Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture na pomoći i podršci te Upravi Međunarodne zračne luke Zagreb na suradnji i svečanom dočeku. Ambicije su nam velike – od dosadašnjih ulaganja u iznosu od 15 milijuna eura i 55 zaposlenih, planiramo nova ulaganja od dodatnih 20 milijuna eura te povećanje broja zaposlenih na 200 djelatnika.“

Martin je istaknuo i kako tvrtka planira uvesti letove prema Malom Lošinju, Rijeci, Cresu i Krku te kako će, ovisno o realizaciji planova, povećavati flotu s trenutnih 3 na 8 hidroaviona. Cijena zrakoplovne karte u jednom smjeru iznosi 350 kuna, a let traje 35 minuta, zaključuje se u priopćenju.  

Komentirajte prvi

New Report

Close