Zagreb je jutros drugi najzagađeniji grad na svijetu: Štetne čestice su 11 puta veće od preporučenih

Autor: Poslovni.hr , 01. studeni 2021. u 10:26
Foto: screenshot/https://www.iqair

IQAir preporučuje građanima Zagreba da na otvorenom nose maske.

ZAGREB je jutros bio drugi na ljestvici gradova s najzagađenijim zrakom na svijetu, objavio je švicarski portal IQAir koji objavljuje podatke vezane za kvalitetu zraka diljem svijeta.

Zrak u Zagrebu se smatra nezdravim za sve dobne skupine, objavili su.

Trenutno indeks kvalitete zraka AQI u Zagrebu iznosi 179, što znači da je zrak u Zagrebu nezdrav za osjetljive skupine. Koncentracija čestica PM 2.5 je 11 puta veća od one koju preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija.

Zagreb se na ljestvici najzagađenijih gradova na svijetu u 9:40 nalazio na drugom mjestu, nakon Lahorea. Iza njega su bili Delhi i Mumbai.

“Osjetljivim skupinama se preporučuju maske”

IQAir preporučuje građanima Zagreba da na otvorenom nose maske.

Cjelokupnoj populaciji se preporučuje izbjegavanje boravka na otvorenom, zatvaranje prozora i korištenje filtera za zrak.

Stranica IQair svjetske gradove rangira po indeksu AQI (Indeks kvalitete zraka) u realnom vremenu, što znači da se poredak gradova mijenja relativno brzo.

Komentari (1)
Pogledajte sve


<h1 class=”title title–xlarge” style=”box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-variant-numeric: inherit; font-variant-east-asian: inherit; font-stretch: inherit; font-size: calc(22px + 26 * ((100vw – 320px) / 1280)); line-height: 1.3; font-family: Martel; vertical-align: baseline; letter-spacing: -0.96px; color: #1e1e1e; background-color: #ffffff;”>Zagreb je jutros drugi najzagađeniji grad na svijetu: Štetne čestice su 11 puta veće od preporučenih”</h1>
 

Tko to preporuča zagađenje?

Isto, bi li vas ubilo da malo dublje uđete u temu? Tipa, gdje se u Zg mjeri kvaliteta zraka? Jer u centru i na zapadu kvaliteta je OK.

New Report

Close