Zagreb će dobiti specijaliziranu trgovinu s isključivo otočnim proizvodima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. travanj 2019. u 11:40
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Cappelli je izrazio zadovoljstvo što se napokon priča o otocima, na kojima živi više od 120.000 stanovnika, a ostvaruje gotovo 30 posto noćenja i dolazaka turista.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac u četvrtak je, tijekom obilaska sajma "Hrvatski otočni proizvod" u Zagrebu, najavila da se u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede planira u Zagrebu otvoriti trgovinu za proizvode domaćih otočnih proizvođača.

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića od 27. ožujka do 7. travnja traje sajam "Hrvatski otočni proizvod", na kojem se predstavlja 29 proizvođača. Izlažu proizvođači s otoka Visa, Lastova, Brača, Korčule, Krka, Hvara, Prvića, Raba, Dugog otoka, Para, Rave, Cresa Ugljana i poluotoka Pelješca.

Cilj sajma je poticanje otočne proizvodnje, te promocija proizvoda s oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Sajam su u četvrtak, uz ministricu Žalac, obišli i ministar turizma Gari Cappelli, ministar uprave Lovro Kuščević te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Žalac je ocijenila kako je važno da se u suradnji s gradom Zagrebom dva puta godišnje održava predstavljanje hrvatskog otočnog proizvoda. Najavila je da se u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede planira na Europskom trgu otvoriti trgovinu koja bi bila "interesantna našim proizvođačima, koji bi svakodnevno mogli prodavati svoje proizvode u našem glavnom gradu”.

Do sada je, kako kaže, oznaku „Hrvatski otočni proizvodi” dobilo 297 proizvođača, a smatra da se time sigurno diže konkurentnost hrvatskog gospodarstva, posebice otočnih proizvoda.

Cappelli je izrazio zadovoljstvo što se napokon priča o otocima, na kojima živi više od 120.000 stanovnika, a ostvaruje gotovo 30 posto noćenja i dolazaka turista.

„Otočani dokazuju da i svojom proizvodnjom i svojim utjecajem u turističkom dijelu itekako nastupaju i dobro se zastupaju”, rekao je Cappelli dodavši kako neki hotelski lanci na otocima koriste u svojim hotelima i više od 50 posto proizvoda s hrvatskih otoka.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naveo je da "Vlada pokušava revitalizirat otoke, vratiti život na otoke ili u najmanju ruku zaustaviti bijeg s otoka, pa ako ovim makar pomognemo jedan zarez u tome da nekog sačuvamo na našim hrvatskim otocima bilo bi dobro".

Komentirajte prvi

New Report

Close