Srušili rekord po broju brodova koji su uplovili u istom danu, već imaju 150 najavljenih kruzera za iduću godinu

Autor: Poslovni.hr , 13. listopad 2022. u 09:23
Foto: Pixabay

Oporavak kruzerske industrije potvrđuje i 130 tisuća putnika koji će ove godine proći zadarskim međunarodnim terminalom. Za lokalnu ekonomiju važno je pribrojiti i šezdesetak tisuća članova posade.

U Zadru je jučer oboren rekord broja brodova koji su u istom danu uplovili u grad. Nakon srpanjskoga rekorda od četiri kruzera, jučer ih je u Zadru  bilo čak pet. Bio je to novi ispit za Putničku luku Gaženica, javlja HRT.

Generalna direktorica Zadar Cruise Porta Putničke luke Gaženica Rebeka V. Pevec rekla je da je u luci Gaženica sve prošlo u najboljem redu. Već se priprema plan za iduću godinu, najava novih krstarenja i dolazak u Zadar su odlične.

“Najbitnije je naglasiti da najvjerojatnije neće biti daljnjih restrikcija što se tiče popunjenosti kapaciteta brodova. I to je ono što je nama najvažnije”, poručila je generalna direktorica Zadar Cruise Porta Putničke luke Gaženica.

Dodala je da je za samu destinaciju važna raznolikost, jer dolaze različiti profili gostiju. Zadar to ima, međutim, to treba dignuti na višu razinu i ponuditi nove događaje.

Oporavak kruzerske industrije potvrđuje i 130 tisuća putnika koji će ove godine proći zadarskim međunarodnim terminalom. Za lokalnu ekonomiju važno je pribrojiti i šezdesetak tisuća članova posade.

” Cijelo gospodarstvo u županiji ima ogromne koristi od ovakvih kruzera. Iz godine u godinu smo svjedoci da se razina usluge u ugostiteljstvu i cijelom turizmu diže”, naglasio je predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije Ante Lukačić.

“Već za iduću godinu imamo najavu od 150 ticanja, odnosno dolazaka kruzera. Ono što mogu reći je da šezdeset posto odlazi u nacionalne parkove, odlaze u grad Nin, Pag, a nekih četrdeset posto ostaje na području grada Zadra”, rekao je direktor Turističke zajednice Zadar Mario Paleka.

Komentirajte prvi

New Report

Close