Exclusive
Blagdansko opuštanje

Zaboravite na užurbani svijet i napunite se novom energijom

Božićne i novogodišnje praznike možete iskoristiti za opuštanje u hidromasažnim bazenima, saunama, masažama i tretmanima koji će vam pomoći da se riješite stresa.

Marta Duić
31. prosinac 2021. u 12:00
AcquaPura Spa Hotela Iadera ima više od 20 prostorija za opuštanje/PD

Boravak djece gratis, kupanje, opuštanje u saunama, animacijski programi, izleti, puni pansion, masaže i tretmani… Sve to je dio opuštajućeg odmora koji tijekom zimskog perioda i blagdana nudi niz hotelskih lanaca i termi kako na kontinentu, tako i na obali. Zbog blagdanske gungule,  obiteljskih obaveza i završetka godine i projekata na poslu svima je potrebno malo opuštanja i brige o sebi samima.

Ako na odmor želite povesti cijelu obitelj i priuštiti i sebi i njima posebne božićne i novogodišnje praznike, imajte na umu da je lokacija niz i da hotelski lanci sve češće imaju i posebne blagdanske aranžmane za cijele obitelji. Jedna od takvih ponuda je i ona u Termama Tuhelj.

Kako kažu iz Terma Tuhelj, darivanje je najljepši dekor blagdana i, kako god bilo, ono u svojoj osnovi ima plemenite namjere: nekoga razveseliti i pokazati mu svoju pažnju. Toga su u Termama Tuhelj itekako svjesni stoga ovih blagdana daruju svoje goste – gratis boravkom za djecu.

Masaže i za najmlađe

Ponuda uključuje i puni pansion, neograničeno piće uz obroke, kupanje do mile volje u bazenima Vodenog planeta, neograničeno opuštanje u Svijetu sauna za čitavu obitelj, a osim brojnih vodenih atrakcija – tu su i animacije u sklopu WELL programa, obiteljsko sauniranje i masaže kreirane baš za klince.

Iz Terma Tuhelj ističu kako i kreativnost na zimskim praznicima nije vaša obveza, ali ni kuhanje, te kako su baš zato osigurali da drugi kuhaju umjesto vas. U kutku lokalne hrane, chefovi  će svaki dan prezentirati bogatstvo zagorske kuhinje, a gosti Terma Tuhelj imat će priliku doživjeti ovaj kraj i kroz okuse lokalnih namirnica: domaćih sireva, kobasica, čvaraka, ili pak zimnice.

Za zimsko uživanje na moru pobrinuo se Falkensteiner Resort Punta Skala u Petrčanima nedaleko od Zadra koji nudi prostrani AcquaPura Spa i sve wellness tretmane u zimskim mjesecima po povoljnijim cijenama. Naime, njihova AcquaPura Spa na 6000 kvadratnih metara ima čak 17 prostorija za različite tretmane, tri privatna Spa suita i više relax prostorija.

Spa Clinic Hotela Bellevue dobio je svjetsku nagradu ‘World’s Best Hotel Spa 2021’/PD

Na raspolaganju gostima su i vodeni svijet sa šest bazena, od kojih je jedan bazen s morskom vodom, sauna svijet s jedinstvenom panorama saunom smještenom ispod zemlje s pogledom na zadarski arhipelag, slanom saunom, BIO saunom, herbal finskom saunom te moderna interpretacija turskog hamama.

Senzualna tehnika vrtloženja zraka

Kako napominju iz ovog hotelskog lanca, njihova preporuka je da krenite od hamama. “Tajnovita kultura kupanja porijeklom iz starog Orijenta ovdje je poseban užitak. Arapska riječ hamam znači grijanje i kupanje te simbolizira opuštanje, osjećaj ugode i čistoću. U hamamu se tijelo i duh regeneriraju u toplini i na svjetlu.

Ogrnuti samo u pestemal, tradicionalnu hamam maramu, uživajte u peelingu tijela s lokalnim prirodnim sastojcima poput smilja, lavande, morske soli i pomoću specijalne rukavice kese i masaži toplom sapunicom”, navode iz Falkensteinera.

Za ljubitelje sauna iz Falkensteinera preporučuju Aufguss – senzualnu tehniku vrtloženja zraka koja uključuje vizualni doživljaj, osjećaj na koži i podražaj mirisom, dok instrumentalna glazba prati koreografiju. Naime, majstor Aufgussa u saunu donosi drvenu posudu sa snježnim kuglama natopljenima prirodnim esencijalnim uljima.

“Kada počne glazba i na vruće kamenje postavi prvu snježnu kuglu – počinje show. Ritmičkim pokretima ručnika i rukom usmjerava vruću i mirisnu paru, koja nastaje od otopljenih kugli, prema kupačima, stvarajući intenzivan multisenzorni doživljaj”, stoji u opisu tretmana.

Iz ovog hotelskog lanca napominju kako u AcquaPura Spa svijetu glavnu ulogu ima voda, u skladu s tim čista jadranska voda, poznata po svojoj jedinstvenoj kvaliteti i vitalizirajućim sastojcima temelj je spa tretmana za tijelo i lice. Od pilinga na bazi morske soli, tretmana od lavande i ružmarina do bazena punjenih desaliniziranom morskom vodom.

Obiteljsko uživanje u Svijetu sauna u sklopu Terma Tuhelj/PD

Kako ističu, Punta Skala je ekološki resort gdje se uvažava i poštuje sklad i snaga prirode. ˝Naši gosti dolaze prvenstveno iz DACH zemalja (Nijemci, Austrijanci i Švicaraci), a također sve je više i domaćih gostiju˝, pohvalili su se za kraj iz Falkensteinera.

Zdravlje na otoku vitalnosti

Još krajem 19. stoljeća Lošinj je zbog svoje jedinstvene mikroklime i bogate prirode prepoznat kao ‘ljekovito mjesto’. Ne čudi stoga ni podatak da hoteli brenda Lošinj Hotels&Villas spadaju, ne samo u europski, nego i svjetski vrh kada je riječ o spa i wellness ponudi.

Pritom se posebno ističe Spa Clinic Hotela Bellevue, koji je ove godine osvojio najprestižniju svjetsku nagradu – World’s Best Hotel Spa 2021, koju dodjeljuje cijenjena svjetska organizacija World Spa Awards. Prilikom dodjele ovih nagrada, vrijedna priznanja nisu zaobišla ni Vitality Hotel Punta, koji je nagrađen priznanjem Croatia’s Best Wellness Retreat 2021. Uz to, Vitality Hotel Punta je ujedno i prvi certificirani anti alergijski hotel u Hrvatskoj.

Iako hotel Bellevue neće biti otvoren  tijekom blagdana, svi posjetitelji će u Vitality Hotelu Punta imati priliku uživati u ponajboljoj domaćoj spa i wellness ponudi, čiju kvalitetu prepoznaje čitav svijet.  Vitality zona ovog hotela nudi prirodni wellness u blagoj klimi otoka Lošinja – od sauna zone, fitness centra, širokog izbora wellness sadržaja i jedinstveni program plućne rehabilitacije.

“Kad je riječ o ovogodišnjoj blagdanskoj ponudi Hotela Punta, zabilježene su rezervacije od povratničkih grupa za razdoblje oko Nove godine s emitivnih tržišta kao što su Njemačka, Austrija i Italija.

Ipak, očekuje se više individualnih dolazaka iz Hrvatske i obližnje Slovenije, a još uvijek se bilježe i individualne te obiteljske rezervacije s tradicionalnih EU tržišta u regiji, koji planiraju provesti blagdane na otoku”, pohvalili su se iz Lošinj Hotels&Villas.

New Report

Close