Zaba i HT puno očekuju od nove zajedničke usluge

Autor: Bernard Ivezić , 29. kolovoz 2019. u 08:05
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Dodaje da je banka kompletan softver i bankarski dio usluge razvila interno, dok je HT marketinški i prodajni partner.

Zagrebačka banka i Hrvatski telekom u srijedu su predstavili mobilnu aplikaciju Telekom Bankarstvo od koje puno očekuju.

U najvećoj banci u Hrvatskoj, s više od milijun korisnika, ponudu vide kao adut koji će im osigurati lidersku poziciju, dok u najvećem telekomu, koji ima 2,3 milijuna korisnika, to vide kao novu poslovnu vertikalu, prvo veliko širenje izvan temeljnog poslovanja, nakon što su se ranije okušali u energetici.

Trenutačno, kako doznajemo, Telekom Bankarstvo koristi par stotina testnih korisnika. Luka Tomašković, direktor Kanala isporuke i Strategije maloprodaje i razvoja poslovanja u Zabi kaže da je za banke ovo izazovno razdoblje zbog ulaska niza novih konkurenata.

 

Tomašković

Ovime želimo zadržati lidersku poziciju u hrvatskoj, ali i privući nove klijente.

Nova je usluga po opsegu gotovo identična postojećoj m-Zabi, ali uz nižu cijenu i veće mogućnosti, poput tri besplatna podizanja novca s određenih bankomata u cijeloj EU.

"Zaba kroz novu uslugu želi dugoročno zadržati lidersku poziciju, i time nam cilj nije samo da postojeći klijenti koriste Telekom Bankarstvo već da kroz njega privučemo i nove", naglašava Tomašković.

Dodaje da je banka kompletan softver i bankarski dio usluge razvila interno, dok je HT marketinški i prodajni partner.

"Svi klijenti Telekom Bankarstva isti su kao i klijenti banke i imaju iste mogućnosti", kaže Tomašković.

Goran Lončarić, direktor projekta Telekom bankarstva u HT-u ističe da su sa Zabom razvili aplikaciju koja pruža jedno od najnaprednijih načina otvaranja računa na svijetu. Umjesto 30 minuta cijeli proces traje svega tri minute.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nešto kao Revolut, samo lošije se čini.

Ali pozdravljam što ipak pokušavaju poboljšati uslugu za razliku od konkurencije.

New Report

Close