Za vozače u međunarodnom teretnom prometu HGK traži iste mjere kao za domaće

Autor: Poslovni dnevnik , 04. svibanj 2020. u 21:59
Krunoslav Capak je rekao da su gotove preporuke za autoškole, detalji uskoro/LUKA STANZL/PIXSELL

Po pitanju autoškola se jučer oglasio i Krunoslav Capak iz Kriznog stožera te komentirao da imaju gotove preporuke za autoškole, a detalji će biti poznati uskoro.

Hrvatska gospodarska komora zatražila je od Stožera civilne zaštite popuštanje mjera koje se primjenjuju na vozače u međunarodnom cestovnom teretnom prometu, kao i početak rada autoškola od 11. svibnja.

Iz HGK predlažu da se mjere karantene i kućne izolacije za međunarodne vozače provode po istim uvjetima koje imaju i vozači u tuzemnom transportu.

Kako ističe Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze, po trenutnim propisima vozač ne smije napuštati kuću, osim u slučaju nove ture.

Povratkom iz strane zemlje počinje im teći novi ciklus samoizolacije, a izmjenjivanje ciklusa vožnje i boravka u kućnoj izolaciji u ovom režimu može potrajati mjesec i više.

Kako vozači u ovom režimu nemaju simptome bolesti, Komora smatra da im treba im biti omogućen odlazak u trgovinu i ljekarnu te ograničeni boravak izvan kuće. Udruženje autoškola HGK također predlaže popuštanje mjera za autoškole od 11. svibnja.

Smatraju da se uz edukaciju osoblja i strogo pridržavanje zdravstvenih propisa može nesmetano održavati teoretska i praktična nastava.

Po pitanju autoškola se jučer oglasio i Krunoslav Capak iz Kriznog stožera te komentirao da imaju gotove preporuke za autoškole, a detalji će biti poznati uskoro.

Komentirajte prvi

New Report

Close