Za više od 90% polaznika Growwwa karijere i dalje rastu u Ininoj grupaciji

Autor: Sergej Novosel Vučković , 28. travanj 2019. u 21:59
Jubilarno deseto izdanje programa Growww uskoro započinje, prijave na natječaj su okončane

Tijekom jednogodišnjeg staža pred pripravnike se postavljaju izazovni poslovni ciljevi, a svakom pripravniku dodijeljen je iskusni stručnjak – mentor.

Mladi stručnjaci iz različitih područja, bez ikakva radnog iskustva ili s do najviše jednom godinom, već puno desetljeće dobivaju prilike okušati se raditi u Ini, koja im kroz program Growww daje mogućnost odrađivanja jednogodišnjeg staža. 

S obzirom na to da su prijave za ovogodišnji, jubilarni 10. natječaj upravo okončane i tek slijedi evaluacija svih pristiglih profila (ove godine primaju se kandidati iz naftnog inženjerstva, geologije, kemijskog inženjerstva, ekonomije, elektrotehnike/informatike, strojarstva i građevine), sumirali smo koliko se ljudi od 2010. preko Growwwa zaposlilo u samoj naftnoj kompaniji, ali i vezanim tvrtkama. 

 

654 pripravnika

zaposlena su od 2010. godine i početka programa jednogodišnjega stažiranja u naftnoj kompaniji i njenim vezanim tvrtkama

Growww, podsjećaju iz Ine, nije samo pripravnički program, već i posao s punim radnim vremenom i stimulativnim primanjima. Tijekom jednogodišnjeg staža pred pripravnike se postavljaju izazovni poslovni ciljevi, a svakom pripravniku dodijeljen je iskusni stručnjak – mentor uz čije vodstvo rješavaju poslovne zadatke i dostižu zadane ciljeve, dok kroz program poslovne edukacije stječu nova znanja i vještine s ciljem upoznavanja svih djelatnosti kompanije i širokog spektra poslovnih događanja, kao i Ininih rafinerijskih postrojenja i naftno-plinskih pogona.

U proteklom razdoblju ukupno su preko Growwwa zaposlena 654 pripravnika, od kojih je čak više od 90% ostalo raditi i dalje radi u Ina Grupi. Velika većina, njih 499, je u samoj Ini d.d., 36 ih je u tvrtki STSI, 34 u Croscu, 29 u Plavom timu, 26 u TRS-u, 10 u Ina Mazivima, 9 u Rotaryju, 7 u Sarajevu u tvrtki Holdina, tri u Ina Jadranu i jedan u Energopetrolu. 

Što se tiče obrazovne zastupljenosti pripravnika od početka pokretanja ovoga programa u Ini, 192 su 'growwwovca' ekonomisti, 130 je završilo naftno rudarstvo, 91 je diplomirao na kemijskim tehnologijama i 83 na strojarstvu. Elektrotehničara su 62, 19 je pripadnika IT usmjerenja, koliko i građevinara i geodeta, a osim tehničkih provenijencija ima i društvenjaka, od psihologa do pravnika i pojedinaca sa završenim obrazovnim i kulturnim smjerovima.  Iz Ine će reći da je Growww prilika za super početak i razvoj karijere mladim diplomantima, čak i onima koji nakon jedne godine odluči napustiti ovu kompaniju i poslovne korake nastaviti (g)raditi drugdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close