Za Upravu HPB-a ‘gužva u 16-ercu’, prijave još danas

Autor: Ana Blašković , 10. svibanj 2019. u 07:00
Bivša ministrica poručuje da ju ne zanima HPB/Tomislav Miletić/PIXSELL

Aktualni čelnik Tomislav Vuić potvrdio da će se kandidirati, među imenima se spominje i Martina Dalić, ona demantira.

Danas istječe rok od 15 dana koliko su potencijalni kandidati imali za odluku hoće li se prijaviti na natječaj za novog šefa Uprave Hrvatske poštanske banke.

"Nadamo se da će na natječaju biti dosta kvalitetnih kandidata, očekujemo 'gužvu u šesnaestercu'", kazao nam je upućeni izvor. Aktualni čelnik banke Tomislav Vuić, kojem ugovor istječe 10. rujna, ranije je već potvrdio da će sudjelovati u utakmici za mandat do rujna 2023. godine, a neslužbene informacije govore da bi mu konkurenciju mogli činiti neki od bliskih suradnika iz banke. 

Među zvučnijim imenima o kojima se nagađa u kuloarima našlo se i ono bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić, u čijem su životopisu (između ostalog) i 2,5 godine na čelnoj poziciji Partner banke, no ona glasine odbacuje.

"Želim demantirati glasinu da sam se javila ili se namjeravam javiti na spomenuti natječaj. Ta glasina nije točna na isti način kao što nisu bile točne i brojne druge glasine i 'istine' koje su se govorile i pisale o meni", kratko je rekla Poslovnom dnevniku.

Neki od stručnjaka s kojima smo razgovarali, a koji su još vagali hoće li se javiti, pozitivnim su komentirali stroge uvjete koji će profiltrirati one stručnije kandidate. Naime, zakon o upravljanju državnom imovinom zahtjeva javni natječaj za Uprave i NO-e strateških državnih tvrtki, na kojem je i HPB.

Od kandidata se traži najmanje deset godina iskustva na poslovima odgovarajuće stručne spreme te najmanje pet godina na rukovodećim položajima, od čega tri neprekidno u istoj banci. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

ako ova uđe u upravni odbor ode sve kvragu

New Report

Close