Za ulazak u trgovine šoping-centara neće biti potrebne covid-potvrde?

Autor: Poslovni.hr , 12. kolovoz 2021. u 08:57
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Covid-potvrde treba koristiti u kontekstu otvaranja, a ne zatvaranja.

“Što se tiče šoping-centara, za ulazak u trgovine neće biti potrebne covid-potvrde. Ljudi se u dućanima kraće zadržavaju i tamo je potrebno samo nošenje maski. No u šoping-centrima su neki drugi objekti za koje se planira korištenje covid-potvrda. Vlasnici objekata, ako odgovorno prate epidemiološki status svojih gostiju, što im je zaista sekunda posla jer smo uveli aplikaciju u kojoj se u sekundi očita i provjeri potvrda, time će samo osigurati da ostane povoljna epidemiološka situacija. U tom slučaju bi se izbjegla zatvaranja, koja nikome, ni Stožeru, nisu cilj. Želimo da su svi otvoreni i da epidemiološko stanje bude dobro”, rekao je Indexu izvor iz Stožera.

Pod objekte se misli na kafiće, koji još uvijek ne mogu raditi unutra, a osim njih covid-potvrde se razmatraju i za ulazak u kina, kazališta, kao što su uostalom već neko vrijeme potrebne za razne kulturne manifestacije.

“Covid-potvrde treba koristiti u kontekstu otvaranja, a ne zatvaranja, primjerice ako noćni klubovi nisu mogli raditi, pa sad mogu jer koriste covid-potvrde, tako sad treba vidjeti koliko je jamstvo covid-potvrda, pa da rade i oni dijelovi ugostiteljstva kojima je rad bio zabranjen, poput unutrašnjosti kafića. Poruka je da se na covid-potvrde gleda kao na alat za omogućavanje otvaranja, a ne zatvaranje. Dakle, zatvaranja više nema, nećemo zatvarati, ali intenzivno razmišljamo o pametnom korištenju covid-potvrda”, rekao  je Indexu dobro upućeni izvor iz Stožera.

Komentirajte prvi

New Report

Close