Za svakog pripravnika Grad poslodavcu daje do 20.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2018. u 09:59
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Cilj sastanka bio je utvrđivanje mogućnosti primanja pripravnika u radni odnos u punom radnom vremenu u trajanju od 12 mjeseci u gradskoj upravi te društvima i ustanovama u gradskom vlasništvu.

Gradonačelnik Županje i saborski zastupnik Davor Miličević okupio je nezaposlene osobe s prebivalištem na području Županje koje su završile predidplomski, stručni studij, diplomski i specijalistički diplomski studij bez radnog staža u zvanju za koje su se obrazovale.

Kako piše Glas Slavonije, javnom pozivu za iskaz interesa za korištenje potpora za zapošljavanje za stjecanje prvog radnog iskustva – pripravništvo i stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa odazvalo se dvadesetak mladih. Cilj sastanka bio je utvrđivanje mogućnosti primanja pripravnika u radni odnos u punom radnom vremenu u trajanju od 12 mjeseci u gradskoj upravi te društvima i ustanovama u gradskom vlasništvu, kao i mogućnostima stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. Ispitat će se i mogućnost pripravništva određenih zvanja i zanimanja u drugim javnim službama u nadležnosti Vukovarsko-srijemske županije u gradu Županji te uspostavljanje kontakta s javnim službama. Gradonačelnik je želio dobiti točnu informaciju koliko je u Županji nezaposlenih mladih s visokom i višom stručnom spremom i strukama koje se nude na tržištu kako bi se moglo ciljano djelovati. Grad Županja je, podsjetio je, među prvima u Hrvatskoj krenuo u program zapošljavanja pripravnika, kroz koji je proteklih nekoliko godina prošlo oko 200 mladih osoba.

– Imamo informaciju da će doći do promjene mogućnosti zapošljavanja pripravnika, plaće će im biti veće i ići će se na drukčiji način sufinanciranja. Država daje 50 posto iznosa za zapošljavanje pripravnika i Grad je spreman uključiti se s iznosom do 20 tisuća kuna za svakog pripravnika kako bi se budućim poslodavcima olakšalo zapošljavanje i smanjio udio sufinanciranja – poručio je Miličević.

Što se tiče iznosa pripravničke plaće, napomenuo je da država sada omogućuje dogovor zaposlenika, odnosno pripravnika, i poslodavca.

Komentirajte prvi

New Report

Close