Za smještaj stradalih u potresu 138 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 18. rujan 2022. u 22:00
Ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak/P. Macek/PIXSELL

U sklopu projekta predviđena je izgradnja 55 zamjenskih obiteljskih kuća, priopćili su iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU-a.

Ministrica regionalnoga razvoja Nataša Tramišak potpisala je u petak odluku o financiranju projekta “Uklanjanje i izgradnja zamjenskih stambenih jedinica u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima”, kojom su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 138 milijuna kuna.

Tim sredstvima će se izgraditi četiri višestambene zgrade s ukupno 76 stanova na području Gline i Dvora. U sklopu projekta predviđena je izgradnja 55 zamjenskih obiteljskih kuća, priopćili su iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU-a.

Potpisanom odlukom iskorištena su sva sredstva koje je osiguralo resorno Ministarstvo Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje izmjenom Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU osiguralo je 111 milijuna eura, odnosno više od 830 milijuna kuna za intervencijske mjere za potresom pogođena područja.

Tim sredstvima osigurat će se dom za ukupno 889 obitelji, a izgradit će se 581 obiteljska kuća i 308 stanova u ukupno 20 tipskih višestambenih zgrada.

Navedene kuće u vlasništvu su Hrvatske, a dat će se na trajno korištenje obiteljima s područja pogođenih potresom. “Tijekom sljedeće godine obitelji će dobiti ključeve svojih novih domova”, istaknula je Tramišak.

Komentirajte prvi

New Report

Close