Za Sisačko-moslavačku županiju najveći intenzitet regionalnih potpora

Autor: Suzana Varošanec , 30. prosinac 2021. u 22:00
Vlada donijela program društvene i gospodarske revitalizacije područja pogođenih potresom, za 15,3 mlrd. kn/MARKO LUKUNIć/PIXSELL

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU duženo je donijeti Godišnji plan provedbe Programa koji sadrži 15 mjera i 50-ak aktivnosti na horizontu do 2029.

Program društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom u iznosu 15,3 milijardi kuna, za koji je Vlada dobila široki konsenzus, upravo na Vladi usvojen kreće s realizacijom – odmah.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU duženo je donijeti Godišnji plan provedbe Programa koji sadrži 15 mjera i 50-ak aktivnosti na horizontu do 2029.

Još jedan ‘okidač’ za tamošnji gospodarski razvoj nastupa 1. siječnja kroz nove regionalne karte potpora za gospodarstvenike, a u konzultaciji s EK za ovo područje vrijedit će najveći intenzitet regionalnih potpora u RH, kao i cijeloj EU; 60% za velike poduzetnike, 70% za srednje i 75% za male.

Prema premijeru, žila kucavica razvoja ovoga kraja, ujedno ključni projekt Programa, bit će dovršetak autoceste između Zagreba i Siska, i to zbog integriranosti srca ove županije na najjači ekonomski centar države Zagreb, što se smatra poticajem za ostanak mladih te da se ondje nastane, kao i za ulaganja i razvoj gospodarstva.

Vodeću ulogu u izradi Programa imali su resori regionalnog razvoja i gospodarstva, u radnu skupinu s 55 sudionika uključeni su i svi čelnici JLS-a, dok su poticanje razvoja osnovnih činitelja konkurentnosti županije i otklanjanje i ublažavanje posljedica uzrokovanih potresom dva osnovna strateška smjera. 

Komentirajte prvi

New Report

Close