Za šibenske luke 7,5 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. svibanj 2016. u 16:43
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Ugovor su potpisali pomoćnica ministra Jadranka Fržop i ravnatelj Županijske lučke uprave Šibensko-kninske županije Željko Dulibić.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Županijska lučka uprava Šibensko-kninske županije, u petak su sklopili ugovor o sufinanciranju izgradnje komunalne luke Vrnaža u Šibeniku i luke otvorene za javni promet uvala Stubalj u Bilicama, za što Ministarstvo izdvaja ukupno 7,5 milijuna kuna.

Ugovor su potpisali pomoćnica ministra Jadranka Fržop i ravnatelj Županijske lučke uprave Šibensko-kninske županije Željko Dulibić.

Fržop je naglasila važnost oba projekta, osobito šibenskog, budući da tom gradu kronično nedostaje vezova.

Županijske lučke uprave općenito su se, po njezinim riječima, pokazale najefikasnijima u upravljanju pomorskim dobrom. Najavila je da će Ministarstvo uskoro izraditi strateški nacionalni program županijskih lučkih uprava kojim će im se omogućiti da za svoje projekte povlače sredstva iz europskih fondova.

Uređenjem komunalne luke u Vrnaži, Šibenik će dobiti 600 novih vezova. Prvi radovi izvodit će se na zapadnom dijelu lučice, a obuhvatit će oko 250 metara obale, kazao je Željko Dulibić. Najavio je natječaj za uređenje dodatnih 50 metara rive, izgradnju valobrana i pet pontona, kako bi se već do Nove godine ishodila uporabna dozvola za 200 novih komunalnih vezova.

Ukupna vrijednost uređenja komunalne luke Vrnaža je više od 44 milijuna kuna, a luke u Bilicama oko 16 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close