Za razvoj poslovanja možete dobiti do 75.000 kuna, uz jedan temeljni uvjet

Autor: Poslovni.hr , 10. prosinac 2018. u 11:37
Foto: GettyImages

U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava i 70. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima, IKEA i Mastercard u suradnji sa SOLIDARNOM – Zakladom za ljudska prava i solidarnost i Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HRSPOR) pokreću Program podrške ekonomskom osnaživanju žena – ODVAŽNA.

ODVAŽNA promiče društveno odgovorno poduzetništvo čije su nositeljice žene. U sklopu pilot-projekta, poduzetnicama koje su u start-up fazi razvile liniju proizvoda ili usluga, omogućit će se financijska podrška, pristup stručnim informacijama te prilike za poslovno umrežavanje kako bi dodatno uspješno zakoračile u fazu rasta i razvoja poslovanja.

Javni natječaj za prijave prijedloga akcijskih planova za razvoj poslovanja otvoren je do ponoći 31. siječnja 2019. Na natječaj se mogu prijaviti obrti, OPG-ovi, mikro i mala poduzeća (j.d.o.o. ili d.o.o.), zadruge te poduzetnički projekti u sklopu neprofitnih organizacija (udruga, privatnih neprofitnih ustanova i zaklada) koji su u pretežnom ženskom vlasništvu i/ili zapošljavaju najmanje 50 % žena, a koji na tržištu djeluju najmanje godinu dana.

Početni fond za financijske potpore za Program ODVAŽNA iznosi 250.000 kn, iz čega će se financirati provedba 3 – 5 razvojnih akcijskih planova ženskih poduzetničkih pothvata, u pojedinačnom iznosu do 75.000 kuna.

Uz namjensku financijsku potporu, podržane poduzetnice dobit će obuhvatnu i kontinuiranu mentorsku podršku u svrhu ubrzanog poslovnog umrežavanja i olakšanog pristupa specijalističkim informacijama, edukacijama i konzultantskim uslugama, a u suradnji s nizom poslovnih organizacija i programa, uključujući Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i ACT Grupu. Tijekom veljače, održat će se edukativno-savjetodavna radionica sa svim finalistkinjama, a konačni rezultati natječaja za potpore Programa ODVAŽNA bit će objavljeni početkom ožujka.

Pokretanjem i kontinuiranim višegodišnjim razvojem Programa za ekonomsko osnaživanje žena ODVAŽNA, tvrtke IKEA i Mastercard žele doprinijeti ostvarenju pune rodne ravnopravnosti – petom cilja globalne Agende održivog razvoja do 2030., što ove tvrtke prepoznaju kao svoju društvenu odgovornost i globalno i lokalno.

Detaljne upute za prijavu na natječaj i prijavni obrasci nalaze se na mrežnoj stranici Zaklade Solidarna www.solidarna.hr/odvazna.

Kontakt: odvazna@solidarna.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close