Za razliku od ostatka Hrvatske, ovaj grad bilježi prirast stanovništva

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2018. u 09:47
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Pored mogućnosti za zapošljavanjem, na kvalitetu života u gradu, istaknuo je gradonačelnik, utječe i niz drugih faktora -.

Kako je svojevremeno i naglasio prvi čovjek grada Boris Miletić, Pula ima "komparativnu prednost", a to je zapravo kvaliteta života na ovom području – klima, puno sportskih sadržaja, upis sve djece u vrtiće bez liste čekanja, gotovo sve škole u jednosmjenskoj nastavi, sufinanciranje produženog boravka.

Nadalje, u Puli svaki kvart ima dječje igralište, tu je i Studentski kampus. Pored mogućnosti za zapošljavanjem, na kvalitetu života u gradu, istaknuo je gradonačelnik, utječe i niz drugih faktora – stabilne gradske financije, povećana poduzetnička aktivnost u gradu kao i stalni razvoj pulskog Sveučilišta s novim studijskim usmjerenjima te potpora stotinama različitih sportskih, kulturnih i ostalih udruga civilnog društva čime se obogaćuje se i podiže ukupna kvaliteta života svih građana Pule, piše Glas Istre.

Sve su to motivi da se dođe raditi i živjeti u Pulu. Da stvar funkcionira, govori činjenica da, za razliku od ostatka zemlje, Pula bilježi prirast stanovništva. Podaci Zavoda za statistiku za 2016. godinu, naime, pokazuju da je Istarska županija jedina među svim hrvatskim županijama u koju se više ljudi doselilo nego iselilo.

Komentirajte prvi

New Report

Close