Za rasvjetu godišnje 6,2 mil. kn manje

Autor: Suzana Varošanec , 20. siječanj 2020. u 21:59
Projekt vrijedi 62 mil. kuna/DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL

Modernizacija u Splitu.

Grad Split kreće u realizaciju projekta vrijednog 62 milijuna kuna, naziva Modernizacija javne rasvjete Grada Splita primjenom modela energetske usluge, koji je predstavio gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Riječ je o, navodi se, najvećem domaćem projektu modernizacije javne rasvjete, pripremanom uz pomoć besplatne tehničke pomoći osigurane od EBRD-a i s predloženim financiranjem putem modela energetske usluge (ESCO).

Savjetnik gradonačelnika za razvoj grada i EU fondove Krešimir Budiša pojasnio je da projekt obuhvaća 15.090 svjetiljki, 88% javne rasvjete Splita i šire područje grada. "Očekuje se godišnja ušteda u energiji i održavanju sustava javne rasvjete od čak 6,2 milijuna  kuna", navodi Budiša.

Modernizacija javne rasvjete Splita uključuje i uvođenje moderne i energetski učinkovite LED rasvjete na cijelom području grada, smanjenje troškova i emisije CO2, obnovu rasvjete i podizanje sigurnosti u tunelu Marjan, te modernizaciju rasvjete na dječjim igralištima i sportsko rekreacijskim zonama za građane.  

Komentirajte prvi

New Report

Close