Za projekte zdravstvenog turizma 57 milijuna eura potpore

Autor: Poslovni dnevnik , 22. siječanj 2024. u 12:41
Za gradnju bazena i hotela Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice odobrena je potpora od 16,5 mil. eura/M. Topolovec/PIXSELL

Odluke o financiranju projekata zdravstvenog turizma podijelio je premijer Andrej Plenković.

U Koprivnici su u petak dodijeljene prve odluke o financiranju projekata zdravstvenog turizma iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, vrijedne gotovo 57 milijuna eura.

Odluke o financiranju projekata zdravstvenog turizma podijelio je premijer Andrej Plenković, a iz njih proizlazi da će Ministarstvo turizma i sporta financirati pet kapitalnih projekata zdravstvenog turizma u županijama koje su potpisnice Razvojnog sporazuma za sjeverozapadnu Hrvatsku.

Dodijeljene su odluke za projekte koji će se financirati putem NPOO-a i to rekonstrukcija dvorca Inkey u infrastrukturu u funkciji razvoja wellness turizma s potporom od 10,1 milijuna eura.

Za gradnju bazena i hotela Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice odobrena je potpora od 16,5 milijuna eura, a za unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva – Varaždinske Toplice odobrena je potpora u iznosu 17,1 milijuna eura.

Unaprjeđenje ponude lječilišnog i wellness turizma Daruvarskih toplica kroz razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti bit će realizirani potporom vrijednom 13,2 milijuna eura.

Uz navedene projekte, od županija potpisnica Razvojnog sporazuma za sjeverozapadnu Hrvatsku financirat će se i projekt bazenskog kompleksa u Velikom Korenovu Terme Bjelovar, za što su sredstva osigurana u državnom proračunu.

Zdravstveni turizam prepoznat je kao cjelogodišnji izvozni proizvod visoke dodane vrijednosti, a sve zanimljiviji je brojni privatnim ulagačima u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close