Za projekte javnoga natapanja 150 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 18. siječanj 2022. u 22:00
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Intenzitet potpore iznosit će najviše 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Objavljen je natječaj za investicije u javno navodnjavanje vrijedan 150 milijuna kuna, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo poljoprivrede. Riječ je o natječaju iz Programa ruralnog razvoja za investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja u svrhu smanjenja negativnog učinka suša, osiguranja stabilnosti poljoprivredne proizvodnje te povećanja konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 150 milijuna kuna, a rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 1. do 28. veljače. Prihvatljivi korisnici u ovom natječaju su jedinice područne (regionalne) samouprave, a prihvatljivi projekti su projekti izgradnje cjelovitog sustava navodnjavanja u skladu s tehničkim rješenjima i građevinskom dozvolom (akumulacije, kanali, površinska i/ili podzemna drenaža kao elementi funkcionalne cjeline projekta, crpne stanice, cjevovodi, distribucijska mreža, nadzorno upravljački sustav i slično).

Intenzitet potpore iznosit će najviše 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, napominju iz Ministarstva. Navode i kako je do sada u okviru operacije 4.3.1 “Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja” kroz 17 projekata ugovoren iznos potpore veći od 666 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close