Za projekt ribarske luke u Krku odobreno 37 milijuna kuna

Autor: Lucija Špiljak , 18. siječanj 2021. u 22:00
Ribarima se u luci žele osigurati izdašniji kapaciteti i sigurno privezivanje/GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL

Izgradnja novog mula je dosad najveća investicija u krčkom akvatoriju.

Ministarstvo poljoprivrede je Županijskoj lučkoj upravi Krk odobrilo 37 milijuna kuna za projekt ribarske luke u Krku, kojim će se osigurati veći kapaciteti i sigurno privezište za ribarske brodove.

Izgradnja novog mula je dosad najveća investicija u krčkom akvatoriju, a predviđa se produljenje za 200 metara i proširenje na 12 metara.

Zamjenica župana Marina Medarić navela je i da su osim toga odobrena sredstva iz županijskog proračuna za zdravstvene ustanove. Psihijatrijska bolnica Rab dobiva 192.000 kn za sufinanciranje stanovanja liječnika specijalista i ostalog zdravstvenog kadra u 2021. Županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo će za preventivne programe i programe unapređenja zdravlja rasporediti 933.000 kn, a županijskom Domu zdravlja za program unaprjeđenja zdravstvene zaštite bide 925.000 kn, od kojih je 390.000 namijenjeno mobilnim timovima palijativne skrbi. Domu zdravlja raspoređuje se i 873.000 kn za dostupnost primarne zdravstvene zaštite.

Pročelnica za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar izvijestila je da je raspisan javni natječaj za sufinanciranje programa i projekata udruga iz područja poljoprivrede, ruralnog razvoja, šumarstva i drvne industrije i lovstva u 2021., koji je otvoren do 14. veljače i za njega je osiguran 1,1 milijun kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close