Za proizvodnju povrća iz plastenika 150 milijuna kuna, prijave od veljače

Autor: Poslovni dnevnik , 06. siječanj 2021. u 21:59
Sufinancira se ulaganje u plasteničku proizvodnju radi podizanja konkurentnosti povrtlarstva/IVICA GALOVIĆ/PIXSELL

Najviši iznos javne potpore po projektu je 150.000 eura.

Proizvođači povrća u plastenicima moći će se od sredine veljače do kraja travnja prijaviti na natječaj za sufinanciranje ulaganja u tu proizvodnju, za koji je raspoloživ ukupan iznos potpore u iznosu od 150 milijuna kuna, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

“Objavljen je natječaj za sufinanciranje ulaganja u proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru – plasteniku iz Programa ruralnog razvoja RH. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovaj natječaj iznosi 150 milijuna kuna, a prijave su moguće od 15. veljače do 30. travnja 2021. godine”, navodi se u priopćenju Ministarstva.

U sklopu natječaja za provedbu podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” – provedba tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” prihvatljiva su ulaganja u izgradnju i/ili rekonstrukciju i opremanje plastenika, koja će doprinijeti boljem upravljanju vodama, uključujući upravljanje gnojivima i pesticidima, boljem upravljanju tlom te povećanju učinkovitosti u korištenju voda i energije u poljoprivredi i preradi hrane.

Najviši iznos javne potpore po projektu je 150.000 eura, a intenzitet potpore od 50% po projektu moći će se uvećati za dodatnih 20%, do najviše 70% kad ulaganje provodi mladi poljoprivrednik, kad se ono provodi u područjima s ograničenjima ili u slučaju zajedničkog projekta.

Svrha natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru povrća u zaštićenim prostorima – plastenicima, navode iz Ministarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close