Za posao grobara mora proći pismeni test, a nakon toga slijedi intervju

Autor: Poslovni.hr , 16. studeni 2017. u 10:05
Foto: Zeljko Pusec/PIXSELL

Navodi se da kandidatima za vrijeme provjere znanja i sposobnosti nije dopušteno koristiti se bilo kakvom literaturom, odnosno bilješkama, koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva…

Nakon što je dugogodišnji grobar prošlog mjeseca otišao u mirovinu, Općina Babina Greda raspisala je natječaj i ovih će dana biti izabran novi, piše Glas Slavonije.

Za radno mjesto pomoćnog radnika (grobar) uvjet je niža stručna sprema ili osnovna škola, ali je potrebno na pisanom testiranju pokazati dobro znanje iz Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Zakona o komunalnom gospodarstvu, Zakona o grobljima i općinskog Statuta. A sve zato što će odabrani kandidat biti angažiran na čišćenju i održavanju javnih površina, održavanju mjesnog groblja i zgrade za ispraćaj pokojnika, kopanju grobnog mjesta i zatrpavanju nakon pokopa pokojnika te praćenju evidencije grobnih mjesta.

O postupku i pravilima testiranja prijavljenih kandidata na natječaj Općina Babina Greda izvijestila je na službenoj web-stranici. Navodi se da kandidatima za vrijeme provjere znanja i sposobnosti nije dopušteno koristiti se bilo kakvom literaturom, odnosno bilješkama, koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva, napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija, razgovarati s ostalim kandidatima, niti na bilo koji drugi način remetiti njihovu koncentraciju. Onima koji uspješno polože testove slijedi intervju.

Povjerenstvo, stoji u objavljenim pravilima, kroz razgovor s kandidatima utvrđuje njihove interese, profesionalne ciljeve i motivaciju. Nakon provedenog testiranja i intervjua utvrđuje rang-listu kandidata prema ukupnom broju bodova ostvarenih na testiranju i intervjuu.

Komentari (2)
Pogledajte sve


Kad će to trebati prolaziti i kandidati za sabor, vladu ili barem liječnički pregled???

Haha. Za spavanje u holdingu samo trebas kuma, i 7000kn imas i kapu na oci 🙂 nikakav test… ocito je ovo puno teze.

Kad će to trebati prolaziti i kandidati za sabor, vladu ili barem liječnički pregled???

New Report

Close