Za poduzetnike u kreativi osam milijuna kuna

Autor: Marija Crnjak , 09. lipanj 2019. u 22:00
Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek/Dalibor Urukalović/PIXSELL

Za poticaj se mogu javiti i autori videoigara umjetničkog i kulturnog značaja.

Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta s ciljem jačanja malog i srednjeg poduzetništva u kulturi objavilo je Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2019. godinu.

Kako pojašnjavaju u Ministarstvu, poziv je otvoren za gospodarske subjekte koji djeluju u područjima izvedbenih i vizualnih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske te audiovizualne djelatnosti, koja obuhvaća i djelatnost razvoja i proizvodnje videoigara umjetničkog i kulturnog značaja.

Za ove programe predviđeno je ukupno osam milijuna kuna. "Cilj programa je potaknuti aktivnosti usmjerene na razvijanje novih poslovnih modela temeljenih na prepoznavanju kreativnih kompetencija kao strateških vrijednosti društva te potaknuti zapošljavanje unutar navedenih područja", ističe se u pozivu.

Programom se potiče zapošljavanje, odnosno sufinancira 50 posto troškova bruto plaće novozaposlene osobe kao dijela troška projekta, potiče se uključivanje vanjskih suradnika, otvaranje i opremanje prostora i nabava opreme, promidžbene aktivnosti, distribucija i stručno usavršavanje namijenjeno isključivo za obavljanje poslovne djelatnosti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close