Meri Matešić kreće u pretumbavanje Bulićevog ureda

Autor: Marija Crnjak , 11. lipanj 2013. u 16:55
Meri Matesic, direktorica glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Konzultantska kuća Horwath Consulting Zagreb ovih dana trebala bi isporučiti prijedlog reorganizacije Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice.

Konzultantska kuća Horwath Consulting Zagreb ovih dana trebala bi isporučiti prijedlog reorganizacije Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, temeljem dobivenog natječaja iz ožujka, u kojem je isti dobavljač odabran i za realizaciju projekta osposobljavanja sustava turističkih zajednica za djelovanje po modelu destinacijske menadžment organizacije. Kako doznajemo u HTZ-u, Horwath je za oba zadatka dobio 1,14 milijun kuna, a kako u natječaju objavljenom u ožujku stoji, rok isporuke za plan reorganizacije Glavnog ureda je svega 30 dana.

Glavni ured HTZ-a mjesto je na kojem se donose sve odluke vezane uz funkcioniranje čitavog sustava HTZ-a i lokalnih turističkih zajednica, raspodjelu novca za promociju i ostale aktivnosti HTZ-a, uz pozamašan proračun koji je lani u prihodovnoj strani premašio 260 milijuna kuna. Čitav sustav turističkih zajednica kao glavni alat u promociji hrvatskog turizma nastao je na ideji bivšeg direktora Glavnog ureda, HDZ-ovca Nike Bulića koji je lani smijenjen nakon tri četverogodišnja mandata, a na natječaju ga je nadjačala Meri Matešić.

Smjena je pretpostavljala i reorganizaciju Glavnog ureda, što je trebalo biti definirano i novim Zakonom o Hrvatskoj turističkoj zajednici, no kako je donošenje Zakona očito zapelo, a reorganizaciju traže i neki drugi postojeći dokumenti, HTZ je pokrenuo proces, angažirajući Horwath, iako će nezahvalan zadatak da pretumba Bulićevu utvrdu dopasti Meri Matešić.

Konzultantska kuća koja je već poznati partner HTZ-a i Ministarstva turizma, kao autor svih dosadašnjih strateških marketinških planova, dobila je tako za početak zadatak da napravi analizu sadašnjeg organizacijskog ustroja Glavnog ureda te aktualne kadrovske strukture, te novu organizacijsku sheme s funkcijskim pozicijama i odnosima u hijerarhijskoj strukturi Glavnog ureda.

Izradit će se i novi opis poslova i odgovornosti, komunikacijske i koordinacijske aktivnosti u implementaciji novog organizacijskog ustroja te aktivnosti implementacije novog organizacijskog ustroja. Također, u planu je i postavljanje sustava praćenja efikasnosti novog organizacijskog ustroja.

Komentirajte prvi

New Report

Close