Za održavanje ‘Bandićevih’ fontana još 3 milijuna kuna tvrtki koja se jedina javila s ponudom

Autor: Marija Brnić , 27. listopad 2020. u 07:31
Foto: JOSIP REGOVIĆ/PIXSELL

Vrijednost posla jednaka je onoj koja je bila utvrđena i natječajem iz 2019. godine, nešto više od tri milijuna kuna računa li se i PDV.

I idućih godinu dana Vodotehnika će održavati zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice, poznate kao Bandićeve fontane.

Na natječaju koji je ljetos raspisao Grad Zagreb, ta se tvrtka jedina javila s ponudom, koja je po svemu zadovoljila postavljene kriterije i dobila rekordan broj bodova od mogućih 100.

Vrijednost posla jednaka je onoj koja je bila utvrđena i natječajem iz 2019. godine, nešto više od tri milijuna kuna računa li se i PDV, a i prethodnih godina Vodotehnika je bila birana na natječajima za posao održavanja ovih zagrebačkih fontana, što samostalno, što u zajednici s drugim izvođačima.

Prvih godina nakon izgradnje vrijednosti ovog posla s Gradom bile su nešto niže, prema raspoloživim podacima od 1,7 do 2,8 milijuna kuna, pa s najnovijim ugovorom, koji je zaključen prije dvadesetak dana, vrijednost ugovorenog održavanja ovih fontana prelazi 13,5 milijuna kuna.

Vodotehnici je ujedno Grad svojedobno povjerio i posao izgradnje ovih fontana, koji je stajao više od 30 milijuna kuna.

Od Vodotehnike u idućih godinu dana Grad zahtijeva unapređenje automatskog rada pojedine fontane, te cjelokupnog sustava.

Natječajem je od partnera za ovaj posao Grad propisao održavanje elektrostrojarskih uređaja i permanentnu doradu algoritama upravljanja pojedinih elektromotornih pogona, kao i reprogramiranje komunikacijskih algoritama za dodatne vizualne vodene i rasvjetne efekte, kojima Grad obilježava važne događaje.

I kvaliteta vode također je jedna od briga kojoj se mora posvetiti, jer Zagreb traži da voda u fontanama bude bistra i čista, te da higijenski ispunjava uvjete koje mora zadovoljiti voda za piće.

Fontane moraju besprijekorno funkcionirati, pa će i dalje ostati obvezno osiguranje dežurstva svakog dana od 0 do 24 sata, uključujući i vikende i praznike.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close