Za obnovu Vladinih ureda jedna ponuda

Autor: Marija Brnić , 07. kolovoz 2019. u 06:11
Zgrada s palačom Pongratz i vrtom čini zaštićenu cjelinu

Dotrajali objekt od 1600 m2 u Mesničkoj ‘osvježit’ će tvrtka Ranus.

Zgradu u Mesničkoj u Zagrebu u kojoj su uredi za ljudska prava i nacionalne manjine, te ravnopravnost spolova, Ured za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade RH ugovorio je obnoviti sa zagrebačkom tvrtkom Ranus.

Na provedenom javnom natječaju ta tvrtka odabrana je kao izvođač niza sanacijskih zahvata na objektu od ukupno 1600 četvornih metara, koji u sklopu s palačom Pongratz u Visokoj i pripadajućim vrtom čini jedinstvenu cjelinu i zaštićeno je kulturno dobro. 

S obzirom na loše stanje pročelja i dotrajalost krova zgrade ocijenjeno je da je potrebna potpuna obnova, pa će se radovi izvoditi u tri faze – sanaciji krova, potom svih pročelja, te sanacija kapilarne vlage na podrumskim zidovima i na dijelu prizemlja.

S obzirom na status građevine, sanaciju vlage konzervatori su preporučili obaviti ne klasičnim metodama zamjene građevinskih materijala, već ugradnjom elektroničkog uređaja za sanaciju vlage u zidovima od opeke. 

Ukupno će ovaj sanacijski zahvat državni proračun stajati 3,37 milijuna kuna, a odabrani Ranus je na ovom natječaju bio jedini ponuđač, što u zadnje vrijeme postaje čest slučaj na ovakvim zahtjevnim poslovima za koje Vlada i njezini uredi traže partnere. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Cudno da nije tvrtka Plenkus …

New Report

Close