Za novinarku godine izabrana Maja Sever

Autor: Poslovni.hr , 03. svibanj 2018. u 22:00
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Nagradu Marija Jurić Zagorka za pisano novinarstvo dobila je Kristina Turčin za tekst Ni bračni par bez djece nije obitelj.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u četvrtak je u Zagrebu dodijelilo godišnje nagrade za 2017. te novinarkom godine proglasilo Maju Sever. Za novinara godine bili su nominirani i novinar Večernjeg lista Hassan Haidar Diab, politički izvjestitelj N1 televizije Hrvoje Krešić, voditeljica i urednica emisije Provjereno Nove TV Ivana Paradžiković, a od ukupno pristiglih 448 važećih glasova članova HND-a najviše je dobila Maja Sever, njih ukupno 203.

Nagradu Marija Jurić Zagorka za pisano novinarstvo dobila je Kristina Turčin za tekst Ni bračni par bez djece nije obitelj. Nagradu Nikša Antonini za novinsku fotografiju dobio je fotoreporter Nacionala Saša Zinaja za snimku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na premijeri baletne predstave Labuđe jezero u HNK. Nagradu za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić dobili su Zoran Marinović i Marino Grgurev za prilog Mosul, prva crta bojišnice, prikazan na Novoj TV. Nagradu Marija Jurić Zagorka za televizijsko novinarstvo dobila je Ivana Petrović, komentatorica Nove TV, za izvještavanje iz Haaga tijekom presude šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata.

Nagrade Marija Jurić Zagorka za internetsko, ali i za istraživačko novinarstvo dobila je Dora Kršul za rad Vican u Akcijskom planu izbacila 129 mjera iz Strategije, isključena djeca iz romske nacionalne manjine i djeca s poteškoćama u razvoju”, objavljen na portalu Srednja.hr. Nagradu Otokar Keršovani za životno djelo dobila je novinarka i urednica na Hrvatskom radiju Višnja Biti koja je cijeli profesionalni vijek, gotovo pola stoljeća, posvetila tinejdžerima.

Komentirajte prvi

New Report

Close