Za neočišćen snijeg na autu prijeti kazna od 1000 kuna, ovako možete izbjeći jutarnje struganje

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2018. u 09:41
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Ne očistite li snijeg s krova ili poklopca motora, postajete velika opasnost za sebe, ali i druge sudionike u prometu.

Komad kartona i dvije čarape mogu vas spasiti od neugodnog jutarnjeg čišćenja automobila koje oduzima dosta vremena i živaca, pišu 24 sata.

Postavite li karton navečer na vjetrobransko staklo, ono se neće zalediti, a čarape na metlicama brisača spriječit će njihovo zamrzavanje i lijepljenje na staklo. Ako tako nešto niste napravili, čišćenju pristupite ispravno. Skidanje leda brisačima i prskanjem vjetrobrana, ne samo da nije previše efikasno već i izaziva štetu. Ako su brisači koje želite pokrenuti ‘zalijepljeni’ za staklo može doći do kvara elektromotora ili mehanizma. Struganjem po ledu brisači se oštećuju i kasnije prilikom brisanja ostavljaju tragove. Vrata ne treba otvarati na silu, nego s osjećajem, kako ne biste oštetili gumenu brtvu oko vrata.

Ne očistite li snijeg s krova ili poklopca motora, postajete velika opasnost za sebe, ali i druge sudionike u prometu. Snijeg koji leti s vašeg automobila smetat će drugim vozačima, a vas prilikom kočenja može potpuno zaslijepiti zbog čega lako možete izazvati prometnu nezgodu. Ako vas policija zaustavi s takvim automobilom, dobit ćete kaznu od tisuću kuna. Također, motor tijekom zime zahtijeva dulje vrijeme kako bi postigao radnu temperaturu pa ga tako nemojte odmah tjerati u visoke okretaje.

Komentirajte prvi

New Report

Close