Za minijaturni neuređeni stančić u centru Zagreba traže 4000 eura po kvadratu

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2023. u 09:54
Foto: Unsplash

U najtežoj su situaciji oni koji kvadrat stana bilo za najam, bilo za kupovinu traže u Zagrebu, gdje se cijene za najam kreću od 400 eura pa do vrtoglavnih četveroznamenkastih iznosa.

Cijene nekretnina posljednjih su mjeseci, ali i godina otišle u nebo i to doslovno. U najtežoj su situaciji oni koji kvadrat stana bilo za najam, bilo za kupovinu traže u Zagrebu, gdje se cijene za najam kreću od 400 eura pa do vrtoglavnih četveroznamenkastih iznosa, a što se pak cijene kvadrata tiče i ona je porasla i u prosjeku se kreće od oko tri, četiri tisuće eura pa naviše.

Visokim cijenama pogoduje i činjenica da je potražnja i dalje visoka pa sve manje iznenađuju oglasi, poput jednoga koji je osvanuo nedavno na Njuškalu. U njemu vlasnik preko agencije oglašava stan u Donjem gradu koji se prodaje. Ne bi bilo ništa neobično da kvadratura stana nije “ogromnih” 14 kvadrata, piše Večernji list.

Nismo zaboravili nulu, netko na uglu Martićeve i Biankinijeve zaista prodaje stan od 14 kvadrata i za njega traži četiri tisuće eura po kvadratu, odnosno ukupno 58 tisuća eura. Cijena je to za koju se po Slavoniji prodaju imanja s kućom i okućnicom.

Ono što je posebno izazvalo pažnju na društvenim mrežama gdje se povela rasprava oko oglasa jest činjenica da stan nije adaptiran, odnosno kako se neki šale u komentarima “namještao ga je car Franjo Josip, a Rade Končar osobno je sastavljao pećnicu”.

“Stan je funkcionalan, ali je za adaptaciju, idealan za dnevni najam, top lokacija. Zgrada ima uporabnu dozvolu, vlasništvo uredno – stoji pak u opisu oglasa.

Komentirajte prvi

New Report

Close