Za milijunski posao Bandiću dali neispravnu ispravu i osvojili natječaj?

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2012. u 10:42
Zvonko Biljecki (PXL)

Vlasniku tvrtke Geofoto, Zvonku Biljeckom, Porezna uprava nikad nije izdala potvrdu da ne duguje porez, no ipak je pobijedio na natječaju Grada Zagreba, vrijednom 7,4 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

To je pokazao nalaz Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave koja je provjeravala natječaj na temelju kojega je Biljecki od Milana Bandića trebao dobiti milijune kuna za posao isporuke računalnog sustava koji bi građanima trebao omogućiti pregled metropole u tri dimenzije, navodi Jutarnji list. Za isti je posao tvrtka GDI Gisdata bila spremna naplatiti 3,3 milijuna kuna, no Bandićeva komisija toj je tvrtki pronašla zamjerku. Naime, bankovnu garanciju za izvedbu projekta nisu priložili kao zaseban dopis. Istodobno, uvažili su poreznu ptovrdu Geofota. Cijeli je slučaj još u svibnju završio na Državnoj komisiji koja je poništila natječaj. 

Naime, državna je komisija od Porezne uprave zatražila očitovanje o tome je li Geofotu izdana potvrda o stanju duga, a Porezna je potvrdila da je nikada nisu izdali, piše Jutarnji list. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

– pa da su dali ispravnu ispravu kod g. gradonačelnika ne bi imali šanse

New Report

Close