Za Lesara je slučaj Marine Lovrić Merzel skandalozan

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. veljača 2014. u 16:37
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Slučaj sisačko moslavačke županice Marine Lovrić Merzel saborski je zastupnik HDZ-a Jasen Mesić nazvao skandaloznim, laburist Dragutin Lesar na brzu reakciju poziva istražna tijela, a nezavisna Jadranka Kosor premijera Zorana Milanovića.

Slučaj sisačko moslavačke županice Marine Lovrić Merzel saborski je zastupnik HDZ-a Jasen Mesić nazvao skandaloznim, laburist Dragutin Lesar na brzu reakciju poziva istražna tijela, a nezavisna Jadranka Kosor premijera Zorana Milanovića.

"Ove konkretne optužbe i konkretne prijave koje su podnesene nadležnim institucijama skandalozne su i krajnje je vrijeme da i SDP i nadležne institucije na to reagiraju, jer se navodno radi o konkretnim optužbama", izjavio je danas Jasen Mesić (HDZ) novinarima u Hrvatskom saboru.

Osoba s imenom i prezimenom je podnijela konkretne dokaze i krajnje je vrijeme, kaže Mesić, da se to i procesuira.

Upitan o javnoj prozvici kako iza te priče stoji HDZ Mesić je rekao kako je to je već poznata tehnologija da se, kada se otkrije konkretan zločin, optuži HDZ, koji, kako tvrdi, ne stoji iza toga.

Upitan o tome da je Jasmina Jovev, koja je i optužila Merzel, bila aktivistica HDZ-a, Mesić je rekao kako je osobno ne poznaje. "Ne mogu reći o tome da je bila aktivistica HDZ-a, nemam tih saznanja", ustvrdio je.

Laburist Dragutin Lesar čudi se jer, kako je rekao, prijave i dokazi o onome što je jučer hrvatska javnost imala čuti kod državnog su odvjetništva već godinu dana. "Samo se mogu nadati i vjerovati da će nakon ovih javnih istupa brzina odlučivanja istražnih tijela biti malo brža", ustvrdio je.

"Da li će to biti u kakvoj korelaciji i odnosu sa činjenicom, ako se ne varam, da pitanje mandata državnog odvjetnika dolazi na raspravu redovitim putem ne znam, ne bi trebalo biti, ali može se i dogoditi", rekao je.

Lesar je mišljenja i kako se radi o jedinstvenom primjeru da je netko isti dan, za samo nekoliko sati bio pozvan na središnji dnevnik HRT-a da odgovori na takve stvari. "Ta brzina me malo začudila, ali neka to ostane u domeni uređivačke politike", zaključio je.

Nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor traži brzu reakciju predsjednika SDP-a i vlade Zorana Milanovića te poručuje kako taj slučaj nanosi dodatnu štetu i vladi i SDP-u.

"U ovom slučaju predsjednik vlade i predsjednik SDP-a mora brzo reagirati. Ne može si dopustiti da 15 dana šuti. Očekujem da nešto danas kaže o tome jer se radi i o članici Predsjedništva, o osobi koja je jako bliska i ministru Liniću", rekla je Kosor.

Sve to, ističe, treba staviti u kontekst nedavnih događanja i unutar SDP-a.

"Očekujem da DORH brzo reagira i da pokaže u kojem će smjeru ići, a to je važno jer su izrečene vrlo teške optužbe i tavorenje nekoliko mjeseci bilo bi pogubno", kazala je Kosor dodajući kako to nanosi dodatnu štetu SDP-u i vladi u cjelini.

Komentirajte prvi

New Report

Close