Objavljen poziv: FIPRO daje i do 20 tisuća eura po projektu

Autor: Poslovni dnevnik , 20. rujan 2023. u 10:48
Riječ je o ‘Komercijalizaciji inovacija’ za projekte s područja Primorsko-goranske županije/I. Galović/PIXSELL

Prijavitelj mora dokazati djelovanje inovacije, njenog inovativnog obilježja iz prijave.

Zaklada za financiranje izrade prototipova (FIPRO) i Primorsko-goranska županija objavili su poziv za financiranje komercijalizacije poduzetničkih inovacijskih projekata po kojemu pojedinom prijavitelju može biti dodijeljeno najmanje sedam, a najviše 20 tisuća eura.

Riječ je o projektu “Komercijalizacija inovacija”, u kojemu se za inovacijske projekte s područja Primorsko-goranske županije bespovratno dodjeljuje polovica novca, dok se druga polovica dodjeljuje kao zajam bez kamata, jamaca ili hipoteke.

Prijavitelj mora dokazati djelovanje inovacije, njenog inovativnog obilježja iz prijave. Sredstva se dodjeljuju za financiranje troškova razvoja i komercijalizacije inovacija, izradu ili nabavu opreme, alata i materijala, ispitivanja, usavršavanje prototipa ili postupka pružanja usluge, pripremu za izlazak na tržište, promotivne aktivnosti, ugovaranje i razvoj prodajnih kanala, certificiranje ili atestiranje proizvoda ili usluga radi izlaska na tržište…

Razvoj projekta podliježe stručnom praćenju, prijavitelj ima pravo na stručnu pomoć osoblja Zaklade FIPRO te zaposlenika Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, a javni poziv je otvoren do 13. listopada.

Komentirajte prvi

New Report

Close