Za Hrvatsku je jako važno da podrži turske ulagače

Autor: Ana Blašković , 26. travanj 2016. u 22:01
Hrvatska se još trudi održavati slabe banke na životu, što se ne događa nigdje u svijetu, kaže Mustafa Süzer

Pojavi li se neka zanimljiva prilika za ulaganje u Hrvatskoj, Süzer će je svakako razmotriti.

Mustafa Süzer jedan je od čelnika turskog holdinga Süzer, a o jačanju suradnje Hrvatske i Turske govorio nam je uoči dolaska u Zagreb u pratnji predsjednika Tayyipa Erdogana. 

Koliko je za vas važan ovaj posjet turske delegacije Hrvatskoj i što od njega očekujete?
Smatram da se radi o jako važnom susretu na kojem će sudjelovati najviši dužnosnici obje zemlje, uključujući najvažnije poslovne ljude iz Turske. Iako se radi o kratkom posjetu, vjerujem da će gospodarski odnosi između dviju zemalja biti još intenzivniji i plodonosniji. Iako se poslovni projekti sklapaju između kompanija, dobrim gospodarskim odnosima pridonose i vlade.  Smatram da je za Hrvatsku jako važno da pruži potporu turskim gospodarstvenicima, jer suoče li se ulagači s problemima i komplikacijama – izgubit će entuzijazam za ulaganje. Loša iskustva prepričavaju se među poslovnjacima, a to nije dobro. Ulagači bi trebali vidjeti Hrvatsku kao zemlju koja je povoljna za ulaganja. 

Planirate li neka nova ulaganja u Hrvatskoj? 
Süzer Grupa trenutno nema planove za ulaganja u Hrvatskoj, jer smo još u procesu realizacije naših planova za rast KentBanka. Ako se pojavi neka zanimljiva prilika za ulaganje, svakako ćemo je razmotriti.

Što vidite kao najveći izazov bankarskog poslovanja u RH? 
Hrvatska se još trudi održavati slabe banke na životu, što se ne događa nigdje u svijetu. Iako se te banke ne bi smjelo ostaviti da propadnu, one bi se trebale međusobno spajati uz pomoć novca iz fondova Eurospke unije.

Komentirajte prvi

New Report

Close