Za gradnju RC Zone Samobor Česi izabrali Facies

Autor: Poslovni dnevnik , 17. travanj 2023. u 22:00
RC Zone Samobor imat će više od 86.000 m2 skladišnog prostora pogodnog za logističku, ali i proizvodnu djelatnost/PD

Ranije su dovršili izgradnju pristupne ceste te izmjestili magistralni kanalizacijski vod, ali i elektroenergetski nadzemni vod – što su sve bili preduvjeti za početak gradnje.

Češki investitor RC Europe objavio je završetak natječaja za izvođača građevinskih radova na logističkom parku RC Zone Samobor u gospodarskoj zoni Bobovica, odabravši tvrtku Facies sa sjedištem u Strmcu.

Ranije su dovršili izgradnju pristupne ceste te izmjestili magistralni kanalizacijski vod, ali i elektroenergetski nadzemni vod – što su sve bili preduvjeti za početak gradnje. Također, krajem prošle godine ishodili su građevinsku dozvolu za tu buduću zelenu investiciju vrijednu 75 milijuna eura.

“Uspješno nastavljamo s našim projektom logističkog parka RC Zone Samobor koji će predstavljati dobar primjer zelene i održive gradnje u segmentu logistike u Hrvatskoj.

Uz lokalnog partnera, uglednu građevinsku tvrtku Facies s dugogodišnjim iskustvom rada na zahtjevnim projektima, sad smo korak bliže realizaciji investicije koja će s 86.000 m2 skladišnog prostora zasigurno odgovoriti na potrebe naših budućih zakupaca”, poručio je Marko Vitelj, country manager za Hrvatsku tvrtke RC Europe.

Građevinska tvrtka Facies uspješno posluje već više od 20 godina, a zamjenik direktora Marinko Mandić istaknuo je zadovoljstvo što je još “jedan velik i značajan investitor u gospodarski razvoj našeg kraja odabrao upravo Facies”.

Komentirajte prvi

New Report

Close