Za godinu dana u funkciji putnički terminal šibenske luke

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2023. u 21:59
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Ukupna vrijednost projekta je oko 8,2 milijuna eura.

Gradnja pomorsko-putničkog terminala u Luci Šibenik i gata Vrulje dobro napreduje, a novi objekti bi trebali biti u funkciji za manje od godinu dana, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare. Predstavnik izvođača radova i direktor Minigradnje Antonio Perica rekao je da bi pomorsko-putnički terminal trebao biti završen za manje od godinu dana. Trenutno su prema njegovim riječima u tijeku konstrukcijski radovi.

Ukupna vrijednost projekta je oko 8,2 milijuna eura. Ravnatelj Lučke uprave Šibenik Paško Dželalija izvijestio je da je ove godine kroz šibensku luku prošlo oko 193 tisuće putnika. “To je ogroman broj putnika koji je dosad imao neadekvatan prostor, a sad će imati kvalitetan”, rekao je. Projektantica Sunčana Rapaić istaknula je kako se projekt uklapa u prepoznatljivu vizuru Šibenika te je funkcionalan, održiv i s javnim prostorom ostavljenim na raspolaganje lokalnoj zajednici.

Pomorsko-putnički terminal sastojat će se od dvije zgrade. Domaći i međunarodni putnički promet bit će odvojeni. Imat će urede carine, lučke uprave i ostale te javni prostor nalik mediteranskom vrtu. Nalazit će se 15 minuta hoda od gradskih znamenitosti te s gradskom plažom činiti šetnicu.

Gradilište terminala je u srijedu obišao potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te je prisustvovao predstavljanju treće faze zahvata u okviru dogradnje gata Vrulje. “Kroz buduće financijske perspektive, omotnice, nacionalni plan oporavka i kontinuirani rast sredstava iz državnog proračuna, nastavljamo ulagati u lučku infrastrukturu”, rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close