Za e-vozila tvrtkama ukupno 17,5 mil. kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 21. svibanj 2019. u 22:00
Sufinancira se do 40 posto investicije/D. JARAMAZ/PIXSELL

FZOEU daje do 400.000 kuna po korisniku, prijave se primaju od danas.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU)  u srijedu počinje prikupljati prijave za sufinanciranje električnih vozila pravnim osobama. 

Sa 17, 5 milijuna kuna će se pravnim osobama sufinancirati nabava eko vozila i to s do 40 posto investicije, odnosno maksimalno do 400.000 kuna po korisniku. Poziv slijedi nakon poziva za sufinanciranje električnih vozila za građane te gradnje punionica.

Na javni poziv Fonda mogu se prijaviti lokalne jedinice, tvrtke, obrtnici i sve neprofitne organizacije osim udruga, a financira se nabava električnih bicikala i vozila L kategorije, osobnih vozila, uključujući i ona koja, osim na električni pogon, mogu biti i na plin. 

Nabaviti se može jedno ili više vozila pa će se tako za nabavu od pet do 15 električnih bicikala moći dobiti do 5.000 kuna po biciklu, a za električne skutere, motocikle i četverocikle na struju do 20 tisuća kuna. 

Kao i dosad, sufinanciraju se isključivo nova vozila koja u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Hrvatskoj nisu bila registrirana, a u slučaju električnog bicikla da nije ranije bio korišten. U slučaju odobravanja poticaja, vozilo se treba nabaviti u roku od 12 mjeseci, a novac se odobrava prema redoslijedu zaprimanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close