Za dva tjedna natječaj za 10 milijuna kuna interventne pomoći

Autor: Marija Brnić , 13. siječanj 2021. u 14:00
Ministar Ćorić najavio je da se pripremaju dugoročne mjere revitalizacije stradalog područja/DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL

Uskoro će svim tamošnjim gospodarstvenicima na raspolaganju biti važan dio šireg financijskog paketa od 1,5 milijardi kuna namijenjenog povećanju kapaciteta, razvoju i digitalizaciji.

Ministarstvo gospodarstva priprema interventnu pomoć tešku 10 milijuna kuna malim poduzetnicima i obrtnicima s potresom pogođenih područja za obnovu strojeva i radionica, za koji će natječaj biti objavljen za dva tjedna.

Uskoro će svim tamošnjim gospodarstvenicima na raspolaganju biti važan dio šireg financijskog paketa od 1,5 milijardi kuna namijenjenog povećanju kapaciteta, razvoju i digitalizaciji. Najavio je to jučer ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, koji je dva tjedna nakon potresa o posljedicama koje je on ostavio na gospodarstvo u Sisku, Petrinji i Glini organizirao razgovor s predstavnicima najvećih tvrtki na pogođenom područja Petrokemije, grupacije Sherif i njegove Drvne industrije Glina, tvornice dječje hrane HiPP-a, proizvođača plastičnih vrećica Optiplast, proizvođača komponenti za mikročipove Applied Ceramicsa, lanca hrane City Kebaba i talijanskog ABS-a koji je preuzeo pogone nekadašnje sisačke željezare.

Sastanku su sudjelovali i ministar rada Josip Aladrović, te sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, predstavnici Hamag-Bicro-a, HBOR-a, HGK-a, HOK-a i HUP-a. Najviše pažnje ipak je posvećeno najmanjim poduzetnicima, a Ćorić najavljuje da će se onima čiji su objekti uništeni pružiti mogućnost nastavka poslovanja u kontejnerskom naselju kojeg se gradi kraj Petrinje.

Uz već poduzete mjere moratorija na poduzetničke kredite, Ćorić kaže da će se u idućim mjesecima ići i s dugoročnim mjerama revitalizacije stradalog područja, a promišlja se i mogućnost uvođenja posebnog poreznog tretmana.

Komentirajte prvi

New Report

Close