Za dostavu u centru grada mjesečno će se plaćati 500 kuna

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2015. u 15:24
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dostava pića u kafiće te robe u trgovine u centra grada od sljedećeg će četvrtka biti moguća samo od 22 sata do sedam ujutro.

Dostava pića u kafiće te robe u trgovine u centra grada od sljedećeg će četvrtka biti moguća samo od 22 sata do sedam ujutro, i to uz naplatu, piše Večernji list.

Po toni tri kune

Dnevnu dozvolu za ulaz kamionom Grad će naplaćivati 500 kuna mjesečno, odnosno 5400 kuna godišnje, a cijena dnevne karte ovisit će o zoni, odnosno o veličini kamiona.

– Tri kune po toni vozila cijena je dnevne karte – kažu iz Grada te objašnjavaju kako u središnji dio grada ući može vozilo najveće mase 12 tona, dok je ograničenje za pješačku zonu 3,5 tone.

Postavljaju znakove

Oni koji imaju tamo prebivalište ili u vlasništvu parkirno mjesto neće ni sad plaćati ulaz u pješačku zonu. A kako bi se sve to reguliralo, za nekoliko će se dana početi postavljati i prometni znakovi, koji će vozače dostavnih vozila upozoravati na nova pravila ponašanja, barem što se tiče pješačke zone.

– Prilikom zaustavljanja dostavno vozilo, za slobodan prolaz pješaka i drugih vozila, mora ostaviti najmanje četiri metra, a na javno prometnim površinama može se zadržati samo onoliko vremena koliko je nužno da se roba istovari – kažu iz Grada te dodaju kako, u pješačku zonu i dalje mogu vozila kojima se obavlja komunalna djelatnost, vozila pod pratnjom i ona s pravom prednosti prolaska. Također, ostavili su i "prostora" za propisano vrijeme dostave, pa tako u novoj odluci Grada stoji kako se posebnom odlukom Ureda za promet roba u centar grada može dostavljati i izvan određenog termina, od 22 do sedam sati.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Bolje da se plaća ta dostava, i dobiva neka KARTICA ZA SLOBODNU
DOSTAVU robe, nego diskriminacija po registarskim tablicama..

ti smiješ…ti ne smiješ..ti možeš..a šta ti tu tražiš, za tebe je nedozvoljeno… itd,itd,
Mnogi gradovi na obali Istre., taj su problem Odlukama, već riješili
u prošlom stoljeću…

Milane daj porez i na bežični internet!

treba bandić nahraniti nove uhljebe iz novostvorenih “nacionalnih” koalicija. ugušio je sve smisleno u gradu, obrtništva više nema, sad treba isisati i kafiće i sitne trgovine, do zadnje kapi krvi.

Hrvatska raste nema vise povratka na staro. Dignit PDV na 30% i nikad ga vise ne vratit na prokletih 25.

New Report

Close