Za cikloturizam dijele 10 milijuna kuna

Autor: Marija Crnjak , 07. svibanj 2018. u 22:00
Cikloturizam posebno važan u ravnomjernom turističkom razvoju, kaže Cappelli, Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Ministarstvo sufinancira elaborate radi označavanja staza, infoploča, te ostale infrastrukture.

Ministarstvo turizma dodjeljuje 10,1 milijun kuna za 52 projekta namijenjena razvoju cikloturizma na kontinentu. Riječ je o projektima usmjerenima prema razvoju cikloturizma u 14 kontinentalnih županija koje će ukupan iznos od 4,888.900 kuna moći uložiti u izradu elaborata u svrhu trasiranja i označavanja cikloturističkih staza, postavljanje signalizacija i info ploča, opremanje cikloturističkih ruta i servisnih stanica, kao i za izradu web stranica, edukaciju i postavljanje standarda za „bed&bike“ smještajne objekte, pojašnjavaju u Ministarstvu.

Preostalim iznosom od 5.235.900 kuna Ministarstvo turizma sufinancirat će 38 razvojna projekta za javnu turističku infrastrukturu u funkciji razvoja aktivnog turizma kojima su se nositelji projekata, jedinice lokalne uprave, mogli kandidirati za sljedeće aktivnosti: izradu Operativnog plana razvoja cikloturizma županije sa standardima, uređenje i označavanje postojećih i novih cikloturističkih, pješačkih i jahačkih ruta te uređenje, postavljanje i opremanje stanica za iznajmljivanje e-bicikala.

“Cikloturizam je poveznica između svih kontinentalnih, ali i priobalnih županija te ima posebnu važnost u ravnomjernijem turističkom razvoju. U Europi ima oko 60 milijuna aktivnih biciklista, a u prosjeku cikloturisti troše i do 30 posto više od klasičnih turista”, ističe ministar turizma Gari Cappelli.

Komentirajte prvi

New Report

Close