Za besplatne dionice traže naknadu od 11,9 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2019. u 07:36
Uz ostalo, PKB ima i oko 17.000 grla stoke, Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Nastavlja se spor u kojem je gotovo 3000 bivših zaposlenika tvrtke tužilo državu.

Nakon što je srpsko Ministarstvo gospodarstva odbilo nagodbu s umirovljenicima i bivšim zaposlenicima poljoprivredne kompanije PKB oko naknade za besplatne dionice u vrijednosti od 11,9 milijuna eura, sudski spor koji je pokrenulo njihovo udruženje Rit protiv države nastavlja se 6. rujna.

Tada će biti održano završno pripremno ročište na kojem će gotovo 3000 radnika pokušati dokazati da su oštećeni jer im je nezakonito oduzeto pravo na besplatne dionice kompanije u kojoj su radili. Istovremeno, tražit će od suda da se Korporaciji PKB i vladi odredi privremena mjera kojom će se zabraniti prodaja preostale imovine i to do okončanja spora, kako bi se zaštitili njihovi interesi, piše Blic.

Iz Ministarstva gospodarstva potvrđeno je da je bilo razgovora s predstavnicima bivših zaposlenika PKB-a oko podjele besplatnih dionica, ali da rješenje nije pronađeno. U rujnu prošle godine Ministarstvo gospodarstva priopćilo je da je proglasilo Al Dahru kupcem PKB-a. Ta arapska kompanija je za državni PKB ponudila 105,05 milijuna eura. Prema podacima Samostalnog sindikata PKB-a, imovinu kompanije čini oko 17.000 ha poljoprivrednog zemljišta, oko 70 kilometara mreže za navodnjavanje, oko 17.000 grla stoke, i druga imovina.

Komentirajte prvi

New Report

Close